avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate mboncalo

Activitate mboncalo

Cu noile schimbari in felul in care sunt taxate chiriile, avand in vedere ca nu mai este posibila taxarea in sistem forfetar de cheltuieli, inseamna ca imi pod deduce cheltuielile ca in sistemul real ?
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu plata CASS si plafonul de 6 12 24 salarii , fiind foarte neclar in privinta aceasta in majoritatea video-urilor, documentelor.
Teoretic, daca am venituri intre 6 si 12 salarii pe 2023, platesc CASS 10% la 6 salarii minime si s-ar calcula impozit de ex 10x3300x6/100=1980
Problema este, daca eu am inchiriat pe doar cateva luni in anul 2023? nu pot sa platesc CASS pe tot anul..
Cum se calculeaza in acest caz?
Multumesc.
Buna ziua,
Nou proprietar de SRL, trebuie sa platesc factura pentru firma de contabilitate.
Intrebarea mea, este ok sa platesc din contul meu personal pentru firma ce o detin ?
Buna ziua,
Lucrand in IT complet de la distanta de ceva timp , am ajuns intr-un impas cu noile reglementari ce vor intra in vigoare incepand cu anul viitor.
Orice firma va fi obligata sa aibe minim un angajat cu salariu minim pe economie.
De aici vine problema in contextul telemuncii, ca sa ma angajez in firma mea va trebui sa imi fac un control de medicina muncii cu prezentare fizica la clinica, ceea ce nu o pot face in Africa unde stau de ceva timp.
Exista alte reglementari in legatura cu aceasta problema care imi pot fi de folos ?

Multumesc.
S-a rezolvat, dupa aproape 3 luni cu multiple notificari mi-au virat banii. Multumesc.
Buna ziua,

Am lucrat ca si colaborator(PFA) pentru o companie timp de 7 luni. In ultima luna, mi-au tras din salar valoarea echipamentului primit si urma sa primesc banii inapoi de la furnizorul lor IT dupa ce echipamentul va fi returnat, printr-o facturade plata ce le-am trimis-o.
Problema e ca mi-au spus in mail-uri ca imi trimit banii dar nu am priit nimic din august.
Am lucrat ca si PFA pentru prima data si sincer nu stiu ce pot sa fac, de unde sa incep.

Multumesc,
Mihai Boncalo.
Buna ziua.

Ma intrebam de ceva timp, avand in vedere ca toti suntem raspunzatori pentru ceea ce facem, institutiile publice sunt absolvite de aceasta raspundere ? Ma refer la lucrari dezastruoase si alte fapte care cauzeaza daune intr-un fel sau altul , oamenilor. Asa cum avem comerciantii care sunt trasi la raspundere de ANPC/OPC, cum facem cum institutiile statului ?

Multumesc.
Buna ziua.

Am imprumutat unui verisor 3000 EUR acum 8 ani din care mi-a inapoiat 1000 acum 2 ani. Fiind la limita cu rabdarea, i-am dat ultimatum ca altfel implic si alte parti, familie etc. Fiind familie practic, nu am facut nici o hartie, desi el a vrut sa faca, dar asa sunt eu, am vrut sa ajut. Acum imi dau seama ca el defapt nu mai vrea sa imi dea restul de 2000 de EUR. Singura dovada, daca se poate numi asa, este discutia noastra pe WhatsApp si facebook. In mesaje nu se discuta de cand e datoria sau cand s-au dat banii.Se poate considera dovada in instanta?

Multumesc.
Buna ziua,
Mi-am facut un mic foraj pentru o instalatie automatizata de irigare a gazonului acum ceva timp.Mi-a spus cineva recent ca ar fi nevoie de autorizatie pentru a face un foraj (vorbeam de constructii).
Este nevoie de autorizatie pentru orice tip de foraj sau doar pentru cele mai maricele ? Eu am foraj pentru o conducta de un tzol la o adancime de 7 metri.
Multumesc.