avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate aduku

Activitate aduku

Asta inseamna ca pentru UE ar fi bine sa fi platitor de TVA, iar pentru cei dinafara UE sa nu fi platitor. As dori sa primesc mai multe pareri in acest sens deoarece oana in momentul de fata eu stiu ca daca vrei sa vinzi ceva inafara UE trebuie sa fi platitor. Unde as putea sa ma documentez cu siguranta maxima in acest scop?
Răspuns la discuția Cum iti poti penaliza angajatii
MUltumesc pentru raspunsurile acordate.
Buna ziua,

Noi suntem o firma, inca mica, de arta care facem portrete si caricaturi. Am dori sa ne extindem inafara Romaniei si sa luam comenzi din Europa, SUA, Asia, Australia... Momentan situl este in lucru, dar in momentul in care vrem sa-i dam drumul sa stim ce sa alegem.
Cum e mai convenabil din punct de vedere financiar, sa fim: P.F.A, SRL, A.F? Platitor sau neplatior de TVA? Care ar fi situatia cea mai convenabila pentru noi?

P.S ca sa se inteleaga despre ce facem noi am sa atasez un link cu o inregistrare, sper sa nu deranjeze pe nimeni

EDITAT de moderator, Va rog sa cititi Regulamentul forumului, prin postarea link-ului ati incalcat pct. 2.8.
2.8. Nu este permisa reclama comerciala, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat. 

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...


Multumesc si astept propuneri
Buna ziua,

Ca si orice administrator a unei firme doresc ca angajatii mei sa fie cat mai corecti si mai diplomati intre ei si cu clientii. Avand in vedere ca nu toti sunt asa cum iti doresti trebuie sa iei,aplici niste masuri de indreptare.
Conform Codului Muncii ce sanctiunii poti sa aplici pentru angajati? Cum poti sa-i "pedepsesti"? Si la "pedepsit" m-am referit la: a le taia din salar, legal, sau tot felul de alte proceduri ascunse de care ma pot folosi.Tin sa mentionez ca majoritatea angajatiilor sunt cu salar fix + procent din vanzari.

Mai am doua intrebari
1. Poti sa refuzi concediul medical de la un angajat in situatia in care sti ca nu este urgenta, sau sti ca si-a luat c.m doar de a scapa de servici? Cum?
2. Poti refuza cererea unui angajat de a merge in concediu de odihna? Cum?

P.S posibil sa fi avut cel putin o intrebare nejustificata, dar de asta nu-mi fac problema.

Multumesc,
Radu
Răspuns la discuția Domenii Web .Ro
Multumesc de raspunsurile primite, dar tot nu sunt complect convins. Eu am luat domeniul .ro al unui brand, sa zicem PUMA. Cei de la puma cand doresc sa-l cumpere, dar vad ca este achizitionat deja de o persoana juridica sau fizica. Din punct de vedere al marketingului si al imaginii ei nu si-ar permite sa intre pe piata din Romania si sa nu detina domeniul web puma.ro . Asa ca de aici vad doua posibilitati: 1-se inteleg cu persoana care detine domeniul in momentul de fata, din pct de vedere material sau 2-dau in judecata persoana care detine acest domeniu sa zicem ilegal, pentru recuperarea lui, dar dupa cum stim un proces in instanta poate dura 2-3 ani pe care cei de la PUMA nu isi permit sa piarda acest timp si se revine la solutia 1 mentionata mai sus.

Unde gresesc cu ceea ce am spus mai sus?
Discuție Domenii Web .Ro
Salut

Doresc sa achizitionez cateva domenii .ro a unor branduri care urmeaza sa vina in Romania si nu l-au cumparat inca. Intrebarile mele sunt:
1. Firma respectiva poate sa mi-l ia printr-o hotarare judecatoreasca, asta in cazul in care nu ma inteleg cu ei la o suma de bani?
2. Cum e mai convenabil sa-l cumpar pe persoana juridica sau fizica?
3. Cat ar dura un asemenea proces, aproximativ?

Multumesc,
Radu