avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate aadrian74

Activitate aadrian74

Discuție Datorii la fisc
Bună ziua...
Va rog sa mă ajutați cu o recomandare la problema mea:pe scurt începând cu 2004 s au acumulat pana la decembrie 215 cu penalități și dobânzi o suma destul de mare de plata rezultata din impozitul pe profit al unui pfa deținut de mine.
În ianuarie 20 16 auzind de OUG44 am intenționat sa termin odată cu povestea ăsta urâtă și am achitat la indemnul reprezentantului anaf din jurisdicția mea debitul și am depus cererea de anulare said conform oug44.....
trebuie menționat ca am depus și cererea de schimbare de domiciliu fiscal din toamna 2015 și în ianuarie dosarul încă nu sosise.
Am așteptat pana în momentul de față dosarul și abia a sosit cu o săptămână în urmă și mergând la agenția anaf de care aparțin aceștia mi au spus ca nu am nici o șansă să mai beneficiez de OUG44.
Spuneți mi va rog dacă mai am vreun drept sa mi fie recalculate datoriile și anularea dobânzilor în urma cererii depuse în termen
Mulțumesc
Sărbători fericite tuturor
salut ..daca te refereai la mine...
mie mi a fost anulat permisul in ro,am obtinut dupa aceea un altul in urma unui examen in alta tara si pt B si C ulterior....
in acest an mi a fost schimbat permisul in aacel stat in noul format european si au fost trimise formalitati de verificare si in Romania...de aici a venit raspunsul si in 29 de zile am avut noul permis european de conducere ..inca nu il preschimb in Romania pt ca lucrrz afara si nici gand sa ma stabilesc in tara din cauza situatiei economice si politice precare a Romaniei..
manuela43 a scris:

Da,in Romania. Dar vin si eu cu intrebarea urmatoare:
utilizatorul ce are un permis de conducere eliberat de Politia altui stat de ce nu poate conduce cu acel permis in Romania? Daca are acel permis inseamna ca persoana respectiva are si dubla cetatenie sau alt document care sa-i permita sa conduca pe teritoriul tarii care I-a eliberat documentul.
Si alta intrebare: dreptul de a conduce un autovehicul ii este luat si in alt stat? Poate conduce in alte tari cu permisul eliberat de alta tara afara de Romania ? Sigur ca da. Cum romanii pot conduce cu permisul lor in toata lumea asta asa si invers e la fel de valabil. Asta a intrebat utilizatorul ce a initiat acest subiect. Asa cred!!!

cioan a scris:

Va incadrati in conducerea unui autovehicul fara a avea acest drept, dreptul de a conduce autovehicul a fosst anulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.




e clar ca dreptul de a conduce in romania va fi recastigat dupa un an si in urma examenului de redobandire.
automat e ilegal daca cel de al doilea permis a fost obtinut concomitent cu cel romanesc..
intreb si eu ca cel citat-dreptul de a obtine permis in alt stat dupa cel romanesc a fost anulat in imediata perioada si conducere in acel stat doar-pt romania clar e ilegal-este in regula?
si daca la o reinnoire a acelui permis strain in tara respectiva, legea romaneasca are posibilitatea de a face obiectie, in eventualitatea trimiterii in romania pt verificari de a nu detine doua permise(si din tara de origine)?
Răspuns la discuția permis anulat
buna ziua dle inginer...cu respect pt timpul acordat...
e clar ca eu am obtinut permisul strain in momentul in care cel romanesc se anulase conf deciziei judec finale dar totodata aveam restrictia,pe care la acea data eu nu o stiam de a nu obtine un nou permis,redobandire,decat peste un an de la decizie.
mai este cineva aici cu doua permise obtinute in state diferite,am urmarit...cel de romania a fost anulat dar el le avea de la un moment dat concomitent,ceea ce se considera ilegal,am citit o si p asta aici.....
sper ca realizati ca am facut asta pt a mi intretine familia fiind intr o situatie disperata financiar si nu de dragul de a insela litera legii sau cum vreti sa i spuneti,din smechereala....
Deci va rog sa mi dati un sfat cu ce ma asteapta ,ce raspuns pot primi din romania -poate duce la ce?
Răspuns la discuția permis anulat
am fost intrebat daca detin ,la acel moment,nu au fost alte intrebari pe acel formular.
Spuneti mi atunci ce urmari ar avea toate astea,ce sfat imi dati dumneavoastra.
va spun ca am fost foarte disperat sa gasesc un serviciu bun si in acea perioada aveam mare nevoie de bani si in plus aici transportul lasa de dorit...repet ,nu eram la curent cu conditiile deciziei finale si m am gandit ca daca vor face verificari ,cipriotii,nu l voi lua si va trebuii sa adun portocale dar...am incercat pt o viata mai buna
Răspuns la discuția permis anulat
nu am circulat absolut deloc ori de cate ori am fost acasa...din anul trecut au decis ca la orice preschimbare sa trimita in tara de origine o cerere de cazier sau ceva de genul...
in cazul dobandirii in cazul declararii pierderii si asa mai departe....tot de anul trecut stiu ca ciprul si romania au acces la bazele de date in caz de necesitate si mai ales amenzile si orice altceva in materie de conducator auto se trimit acasa la domiciliu respectiv.
deci, inca odata,ce risc acum in cazul acesta,ce ar fi mai bine sa fac in urmatoarea perioada?ca declaratie falsa nu am dat Raspunsul autoritatilor romane ce va atrage dupa sine?
va multumesc ..astept un sfat
Discuție permis anulat
buna ziua.va rog sa mi dati un sfat in cazul meu..am avut permisul anulat in romania decizie finala in decembrie 2010(ucidere din culpa,2 ani cu suspendare si din ce imi aduc aminte inca 4 de incercare) ,din motive financiare am fost nevoit sa plec din tara avand doi copii cu autism.In cipru unde am gasit de lucruin aprilie2011 am dat examen pt categ B si in 8 luni pt C.Am lurat pana in prezent pe unde am gasit de sezon ca sofer.in aceste zile am fost nevoit sa mi preschimb permisul,din hartie in tip card(din 2015 au incep sa preschimbe aici) si in urmatoarea secunda ,dupa operatiune ,am realizat ca ei vor trimite in romania o cerere de ..cazier ,ceva de genul si am intrat in panica.
va rog sa mi spuneti la e sa ma astept sau ce e mai bine de facut,sa plec acasa?cand am fost sa aplic pt permis in cipru am fost intrebat daca mai detin permis in alta tara,atat...din disperarea de a gasi de lucru nu am facut alte specificatii dar nici nu stiam la acel moment coditiile exacte ale deciziei instantei .
va multumesc pt timpul acordat
mentionez ca am recitit acum conditiile de redobandire,clar nu ma incadram ..deci ce am de facut acum ca am comis o?
buna seara!am avut un chiosc(pfa) pana in anul 2004(ultima declarare de venit) ulterior dupa 7ani am primit prima somatie si titlul exec la o suma ce reprez calcul accesorii ...deci in 2011...nu am dat prea multa atentie din lipsa de bani si avand foarte mari probleme in familie,totodata la o simpla intrebare pusa unui functinar de la anaf acesta imi spune ca sunt prescrise sumele. In 2012 imi schimb domiciliul si chiar in 2014 aceste sume nu apar la anaf ul unde am domiciliul conform B.I. dar imi vine in 2014 alta somatie si cu titlul exec aferent la adresa unde locuiesc.merg la anaf si intreb de unde vin aceste sume tocmai acum si ce pot face......nebunie...nu pot platii impozitul macar de unde a pornit toata calcularea de penalitati pt ca sa pot oprii macar cresterea sumei din cauza penalitatilor pt ca nu mai apartin de zona aceea.....ce pot face va rog din suflet un sfat pentru a iesii din aceasta situatie...va multumesc .
buna seara.cu respect v rog sa mi dati u sfat in contin. cu aceeasi problema in discutie din 2012 cand am deschis topicul.bineinteles ca au aparut alte somatii si titluri exec. intre timp si suma s a marit.va rog sa mi spune ti ce trebuie sa fac pt a iesii din situatia asta.....v am trimis si un email cu aceeasi rugaminte...pot trimite si actele ce le am intr un email catre dvstra.va rog insistent un sfat
Răspuns la discuția permis anulat
Bună seara.Daca am primit o citatie de la pol (dep permise) ca in termen de 15 zile sa ma prezint cu id,dovadă de circulaţie eliberată şi hot finală in cazul de mai sus discutat,dar bineînteles că poşta rom a adus citaţia ddupă o luna,eu nefiind in ţară cineva din familie a primit o aşa..ce trebuie făcut de către pers mea ca lucrurile sa meargă pe un făgaş normal şi ţinând cont ca nu pot fii in ţară decat in luna ian2013???...mulţumesc f mult!!
se ştie ca hot.finală a fost dată in nov.2010.... Deci înştiinţarea de la pol permise a sosit după doi ani...e datată 2 nov.2012....şi ajunge la uşa azi 3dec2012...