Buna! Un PFA avand activitate coafura, impozitare in sistem real.
Realizeaza venituri 51000 lei
Cheltuieli deductib 47000 lei
Casa marcat 890 lei
Pt. calculul casei de marcat se aplica urmatorul mod de calcul:
51000-47000+890=4890 => impozit 489 lei
Diferenta de 401 lei se raporeaza pana la recuperare..
Cum completez DU pentru realizari la randul costuri cu casa de marcat. Trec 890 valoarea casei sau 489 ?
nu ma poate ajuta nimeni?
Un asistent in brokeraj care are ca obiect de activitate doar cod caen 6622 la atingerea plafonului de 220 000 lei devine platitor de TVA?
Am un PFA cu cod caen 6622.Este singura activitate pe care o desfasor. Mentionez ca la finele lunii trecute am ajuns la cifra de afaceri de 220000 lei. Va trebui sa ma duc la finantesa ma inregistrez ca platitor de TVA?
Eu am un contract de asistenta in brokeraj cu un brober de asigurari. La finele fiecarei luni trebui sa emit o factura pentru a incasa comisionul pentru activitatea prestata.
Cum voi proceda de acum inainte, deoarece brokerul nu este platitor de TVA?
Eu am de incasat un comision de 3000 lei, la aceasta suma va trebui sa adaug TVA-ul de 20%?
Cine mi-l va plati deoarece brokerul este neplatitor de TVA?
Va rog ajutati-ma cu o sugestie.
multumesc
Am un PFA cu 2 coduri caen 6622 si 8219.
Cum voi inregistra in Registrul jurnal de incasari si plati operatiunile?
Pe fiecare cod in parte?
Dar declaratia 220 o voi depune pe fiecare cod caen in parte sau doar codul principal care este 6622 unde am venituri mai mari?
Am un SRL care are ca obiect de activitate cod CAEN 6622 si are un contract de comision semnat cu un broker de asigurare. In numele brokerului un reprezentant al societatii intocmeste polita de asigurare si o incaseaza pe chitanta c/v acesteia. Apoi acesta suma se preda pe baza de borderou brokerului.
Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila inclusiv pentru comisionul societatii incasat de le broker pe baza de contract de comision.
De fapt comisionul se retine la sursa .Se face diferenta dintre valoarea politei si comision si acea suma o platesc la broker.
Am primit o decizie de validare partiala.
In temeiul art 17 alin 1 lit a si b si art 25 din legea 165/2013 se decide:
- se valideaza partial dispozitia pentru imobilul ` x` si se emite decizia de compensare prin 110000 puncte.
- nr de puncte mentionate reprezinta valoarea imobilului, stabilita in conformitate cu prevederile art 21 alin 6 din legea 165/2013, din care a fost dedusa valoarea despagubirilor in cuantum de 20000 lei, incasate in anul 1975, actualizata cu coeficientul de actualizare.
Intrebarea mea este:
- compensarea va fi in suma de 110000 lei sau din acestia se va scadea deducerea de 20000 lei ramanand asfel sa incasez 90000 lei?