buna ziua
a ramas sa va informez cu privire la discutia inceputa, despre un locatar care detine CT de apartament si celelalte apartamente, in nr de 9, detin repartitoare de calorifer, solicitand printr-o scrisoare de la un avocat, tabelul de calcul al energiei termice, solicitand totodata si montare a repartitoarelor si pe calorifere din partile commune.
am tinut sedinta in cat mai scurt timp posibil conform legii, afisare in termen de 7 zile cu ordinea de zi afereta sedintei, s-a decis montarea repartitoarelor si pe calorifere pe partile comune cat si trimiterea tabelului primit de la firma, prin intermediul avocatului, bineinteles.
DAR acum am o intrebare.
in urma cu cca o luna, am facut o petitie catre RADET cu privire la primirea, in copie,a unui Proces Verbal privind apartamentul, din discutie, la care sa monatat o CT.
Raspunsul primit este Acela ca apartamentul respectiv nu are un Proiect incheiat cu RADET-ul de debransare, in acest caz credeti il voi putea da in judecata? mai ales ca totusi am fos dusi cu vorba cca 4 ani cu privire la completarea dosarului apartamentului respectiv: Tabel cu locatarii( nu exista), Proiect RADET( nu exista). solicitandu-i de nenumarate ori, si prin POSTA cat si prin intermediul avocatului, dupa terminarea concediilor in Luna August voi tine o sedinta pe scara sa informez locatarii cu privire la raspunsul primit de la RADET si sa luam o decizie comuna.
va multumesc pentru toate interventiile si intrebarile primite despre acest subiect.
va tin la curent.
O sa incerc sa raspund la intrebari.
Da sunt ales Presedinte legal de cca 8 ani, in care nu au fost probleme pana a venit acest locatar.
Acesta are centrala termica si ceilati locatari au repartitoare pe calorifere, cand au venit de la firma sa-i masoare tevile care ii trec prin apartament ia respins categoric. De atunci firma ii face calculatia dupa un apartament echivalent tinand cont de centrala termica. Locatarul imi solicita calculatia din care reiese costurile lui.
Inceperea corespondentei a fost prin ai trimite prin posta, cu confirmare de primire, somatia, intrucat nu dorea achitarea intretinerii. Raspunsul cu privire la calculul consumului aferent locatarului a fost acela ca nu-i pot oferi decat tabelul primit de la firma.
La avizier se afla lunar toate cheltuielile cat si costurile reprezentant salariile tot.
Acum la ora actuala am primit o petitie prin Avocat solicitand calculatia.
De aceea am intrebat daca este necesara angajarea unui avocat pentru trimiterea raspunsului sau ii pot raspunde eu.
Cu stima
dar mai am doua intrebari.
aceste raspunsuri le pot transmite pe mail sau cu confirmare de primire ?
costurile de trimitere le suporta intraeaga Asociatie sau proprietarul in cauza ?
va multumesc pentru informatii. o sa transmit toate informatiile cu privire la calculatia efectuata de Asociatie.
va tin la current cu privire la demersurile facute
cu stima
DA dar adresa facuta de proprietar este pe numele Asociatiei de Proprietari in atentia Presedintelui. o sa iau legatura cu firma care proceseaza calculatia cu privire la stabilirea consumului ce ii revine proprietatii dar daca nu doreste implicarea in aceasta discutie la nivel de Avocat.?
cu stima
buna ziua
sunt presedindele unei asociatii proprii de locatari, la care un locatar prin intermediul unui Avocat doreste informari privind calculul energiei termice, pe scara unde locuieste, intrucat 9 din 10 locatari dispun de repartitoare de caldura pe calorifere. conform procedurii firma sau un reprezentant din cadrul locatarilor transmit indexurile dupa care firma transmite printr-un table consumurile reiesite din citire. acest locatar imi solicita calculatia cu care se efectueaza, chiar daca acest apartament este cu caldura centralizata, si totusi tevile commune ii trec prin proprietate.
aceste informatii sunt prezentate intr-un mod scurt, si rog pe aceasta cale informarea privind urmarea pasilor care trebuiesc urmati in vederea raspunderii cat mai corecte prin intermediul unui avocat, recomandat de dvs.
cu stima
as dorii sa stiu ce repercusiuni ar fi daca in baza articolului de mai sus nu ma voi prezenta. ce ar avea de castigat infractorul si ce as avea de pierdut eu.astept cu nerabdare un raspuns.
cu stima
da intradevar perioada de acumulare a restantelor este de ~240 zile dar de fiecare data cand am incercat sa inaintez in instanta, somandu-i din timp cu mai multe scrisori de efectuarea platii, m-am trezit ca a achitat 75% din valoarea datorata.
problema acestei familii este ca unul plateste dar vrea chitanta separata si ceilalti nu platesc ca "Mama a trecut casa pe numele soramii sa plateasca ea".
le-am spus ca pe noi ca Asociatie nu ne intereseaza partile sunt comune si nu pot elibera chitanta decat pe numele Proprietarului. ca sa inaintez in instanta terbuie sa aflu adresa persoanei care detine apartamentul, cea ce nu am asa ceva.
cum as putea sa rezolv problema.
nu am decat numele Proprietarei si adresa in blocul in care locuiesc.