Buna ziua
Intrebare ref la cazul suspendarii de drept a contractului de munca in cazul insotirii sotului angajat MApN in misiune externa de 3 ani:
- Ce cadru legislativ este aplicabil in acest caz?
- Care sunt drepturile si obligatiile angajatorului- persoana juridica privata si ale salariatului, pe de alta parte?
Este vorba despre un contract de web design. Ulterior incheierii contractului beneficiarul s-a razgandit iar prestatorul motiveaza ca a inceput sa lucreze la proiect motiv pentru care nu poate returna avansul, insa beneficiarul nu a primit nimic concret.
Am fost data in judecata de catre primarie pe motiv ca am obligatia de a incheia un contract de concesionare a pamantului de sub bloc.
Mentionez ca am un apartament intr-un bloc tip ANL construit prin credit ipotecar.
iN CONTRACTUL DE CONSTRUIRE NU ESTE PRECIZATA VALOAREA REDEVENTEI REPREZENTAND CONCESIUNEA SI BINEINTELES NICI DATA DE LA CARE SE PERCEPE.
Conform unui articol din contract: "la finalizarea lucrarilor de construire si predare a locuintei terenul aferent locuintei va fi concesionat direct in cota indiviza de teren aferent ap in suprafata de x.. m2 pe toata durata existentei constructiei".
Exista vreo lege/cod civil care precizeaza faptul ca nu te poate obliga nimeni sa semnezi un contract, indiferent de natura lui?
Exista vreo lege/cod civil care precizeaza faptul ca ai posibilitatea sa nu achiti sume retroactive care nu erau precizate in contractul de construire?
La calculul indemnizatiei de crestere copil se iau in calcul atat veniturile din salarii cat si cele din activitati independente (PFA).
Trebuie sa platesc contributia de 0,85% pt. concedii si indemnizatii si pt. veniturile din PFA (platesc deja contributia pt. veniturile din salarii).
Multumesc,