am fost sunata si de politie,am lamurit problema si acolo,am colaborat si colaborez cu politia ,acestia cunoscandu.ne...infinitele reclamatii pe care le faceam pt agresiune,bataie...eu am fost nevoita sa plec in italia pt a avea o viata normala,aveti dreptate legea nu este bine interpretata,nu este posibil ca un copil sa fie supus unei suferinte,cand legea spune ca protejeaza copilul,insa custodia comuna ar trebuie acordata dupa alte reguli si multe multe investigatii despre ambii parinti...este normal ca un copil la 4 ani sa planga cand mama merge in bucatarie si el este in camera?nu...amenintat de tata ca daca mai face crize ca vrea la mama nu o sa mai fie lasat sa ma vada,chiar daca are 4 ani intelege si sufera,legea ar trebui sa conttroleze ceea ce este adevarat...eu stateam o luna in italia veneam 2 sapt in romania,sunata de catre ei ca nu mai rezista copilul...as vrea sa stiu daca mi se poate intampla ceva mie si copilului,daca acest copil va ajunge din nou la ei nu.i va fi bine,din punct de vedere psihologic...ca sa merg la fiecare luna in romania,platind bilet de avion,platind fostul sot ca sa vad copilul,cumpoarand tot ce trebuie la copil.pt ca mereu mi.l dadea cu hainute rupte,sau mici...sa fim realisti este un sacrificiu enorm,eu l.am facut timp de un an,copilul nuare stabilitate si suferea mereu cand plecam...in loc sa fie consolat,era amenintat...in acest caz ce poate face o mama?are drepturi doar cand vine vorba de platit?daca doctorul nu.mi spunea ca are nevoie de aceasta cura,care trebuia facuta anul trecut,anul acesta lucrurile sunt mai agravate,eu il aduceam inapoi la timpul stabilit...insa pt mine interesul copilului este pe primul loc
minorul este bolnav,discutii au fost multe pe acest subiect cu fostul sot,a primit si bani sa duca copilul la mare anul trecut ....insa nimic,in urma cu 2 luni am fost chemata sa iau copilul sa.l duc la mare ca era intr.o situatie destul de grava,slbit nu manca...iar bunica paterna si sora fostului ma terorizau sa vin sa iau copilul,eu am discutat cu el...insa nu recunostea nimic,actiunea este deschisa doar pt a ma proteja...dovezile le am de la bunica paterna si de la sora acestuia
eu stiam ca are nevoiede cura marina ..nu stiam cat poate dura,am dus copilul si aici in italia la pediatru iar acesta dandu.mi hartia pentru a merge a face un set de analize mi.a dat si hartia de cura marina intr.un centru specializat cu aceea hartie platesc mai putin...cand am incercat sa discut cu tatal a spus ca pe el nu.l intereseaza eu trebuie sa ma intorc si sa continui sa.l platesc ca sa.-mi pot vedea copilul....oricum am inregistrarile si pt aceste lucruri...in acest caz,se poate numi tata?parintii lui sunt agresati de catre el copilul ce vede?avand traume ,muscand paharele de sticla pana ramane cu cioburi in gura,e posibil ca in tara asta dreptatea nu e dreptate???unde este interesul suprem a l copilului????unde?
este un caz penal daca o mama primeste semnatura la notar pt a iesi cu copilul din tara pt 2 sapt insa din motive medicale mama nu se intoarce inapoi la data stabilita?motivul medical este o bronsita cronica astmica a copilului care necesita cura maritima pt cel putin 3 luni,intre timp tatal face plangere impotriva mamei insa mama isi angajeaza avocat si deschide actiune de schimbare a domiciliului minorului la ea in Italia,avand si probe pt a demonstra ca minorul nu era ingrijit de tata asa cum spunea sentinta era mereu lasat ni grija bunicii paterne care se plangea mereu de copil,si multe altele.in urma plangerei penale care sunt consecintele pt mama?mentionez ca minorul are 4 ani si ca mama poate dovedi cu acte medicale ca motivul nu a fost de rea credinta...va multumesc!!
am o nelamurire in urma unei discutii cu fostul sot,acesta vrea sa vanda casa in care sta cu copilul,in urma acestei vanzari el ramane in brasov iar copilul il trimite la arad impreuna cu bunica paterna,este legal acest lucru???din punctul meu de vedere pentru acesta copilul este o povara si nu se poate descurca singur de ingrijirea copilului insa eu pot fara sa fie necesar ca minorul sa stea cu bunca materna sau paterna,fara sa fie necesar sa stea cu o bona va multumesc
buna Claudia,iti multumesc din suflet pentru raspunsuri,am inceput si eu sa.l amenint si sa adcu cat mai multe probe la tribunal,am fost in Romania 2 sapt,in care am luat copilul,insa am ramas fara cuvinte copilul meu la aproape 30 grade avea hainute de vreme rece,blugi grosi,bluza cu maneca lunga si adidasi,apoi am dus copilul la magazin si am cumparat hainute adecvate,am pastrat totul,am facut poze la copil cum mi l.a adus,apoi am facut poze cum i l.am dat...apoi am vazut o reactie a copilului cand isi vede tatal e traumatizat....incepuse sa tipe sa plece ca ii face doar rau....am ramas socata...cred ca o evaluare a unui psiholog infantil ma poate ajuta asta si pentru binele copilasului
asta intentionez sa fac,am incercat cu vorba buna insa nu se poate,mi.a cerut 5000 mii euro pentru a lua copilul o luna...nu este normal,tinand cont ca eu asigur totul necesar copilului,in iulie copilul face 3 ani,este normal ca un copil de 3 ani sa planga la telefon si sa spuna ca tatal il lasa mereu cu bunica si aceasta urla la el ori de cate ori misca...apoi nu e capabil sa cumpere o eugenie..deoarece sta 24 ore in bar si efectiv nu mai are bani pt copil...dupa toate astea mai si suna sa.i trimit bani cum ca a facut datorii pt copil....cum aceste persoane se pot considera responsabile??? primesc e.mailuri de la romtelecom cum ca nu sunt facturile platite..deoarece in timpul casatoriei am facut abonamentul pe numele meu...Claudia multumesc pt sfaturi:)
ma gandeam la un detectiv deoarece acesta imi poate furniza mai multe probe,plus ca am de la medicul pediatru documente cum ca nu este ingrijit corespunzator din punct de vedere medical,si un martor
am descris in mare insa situatia este mult mai grava,am incercat insa si pe cale amiabila,raspunsul este nu...deci mi.a ramas doar calea juridica,insa vreau sa obtin custodie unica,in ce conditii o pot obtine?v.as ruga daca se poate o recomndare pentru un avocat bun in Brasov,va multumesc
la mine problema este ca nuam pasaportul...insa as putea traduce contractul multumesc!!!
as avea totusi o intrebare,este legal sa angajez un detectiv particular?din comportamentul tatalui minorului reiese ca minorul este in grija bunicii paterne insa si din surse sigure stiu ca minorulk este purtat in baruri,tatal consuma alcool in prezenta minorului si conduce in stare de ebrietate masina,minorul stand in fata neavand centura de siguranta,insa pot demonstra toate acestea doar cu ajutorul unui detectiv este legal?
procesul s.a terminat in decembrie insa am primit vreo 3 citatii in care se specifica amanarea procesului si redactarea sentintei din motiv ca judecatoria nu dispune de timpul necesar!!!
legea din italia este valida in romania???este posibil din punct de vedere legal sa deschid un proces in italia pentru a lua copilul iar in cazul in care sentinta ar fi in favoarea mea este valabila in romania?va multumesc!!