avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa fac sa.mi pot lua copilul cu mine in italia?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa fac sa.mi pot lua copilul cu mine in italia?

am un copil de 2 ani si 6luni...eu sunt plecata in italia si vreau sa iau copilul cu mine,insa sentinta nu este finalizata...sau e blocata undeva in sistem....pe cale legala ce ar trebui sa fac?va multumesc
Cel mai recent răspuns: mia18 , utilizator 21:06, 10 Iulie 2012
aveti nevoie obligatoriu de acordul celuilalt parinte la intocmirea pasaportului .
Sfatul meu ar fi sa platiti avocatul ca sa urgenteze redactarea hotararii.
Veti avea de asteptat 30 de zile de la comunicare.
am incercat sa vorbesc cu fostul meu sot pntru a primi semnatura si acordul lui de a lua copilul cu mine,insa imi da semnatura doar pentru 1 luna...si in schimbul acestei semnaturi mi.a cerut suma de 5mii deeuro...este un santaj...din moment ce eu am resedinta in italia legea spune ca pot lua copilul unde locuiesc eu...insa el mereu cauta scuze si pretexte pentru a amana proceseul
ce proces amana daca ziceti ca s-a terminat in decembrie ?
Nu este in regula sa va ceara bani.
Un proces va costa mai putin de 5000 euro si nu veti mai avea probleme ulterior.

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorului in cazul in care parintele caruia i.a fost incredintat are o atitidine imorala fata de minor mihaelaEduard mihaelaEduard buna ziua am si eu problema,am divortat in urma cu 2 ani,de comun acord am stabilit ca minorul sa locuiasca cu tatal,deoarece acestea la ora actuala detinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea masurilor incredintarii copilului mia18 mia18 este un caz penal daca o mama primeste semnatura la notar pt a iesi cu copilul din tara pt 2 sapt insa din motive medicale mama nu se intoarce inapoi la data ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor 12 ani marafx marafx Am avut astazi decizia de divort cu incredintarea minorei de 12 ani catre mine, mama sa. Minora a trait 5 ani in casa bunicilor paterni. Actualmente tatal ... (vezi toată discuția)