avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate prestaserviceinter

Activitate prestaserviceinter

Buna ziua,
Pana pe 23 mai 2018 sunt in concediu creștere copil pana la vârsta de 2 ani ( copilul va împlini 23 de luni). Sunt însărcinată in saptamana 27. Din 22 mai ar fi trebuit sa intru in concediu medical de risc maternal pana la prenatal ( in jurul datei de 10 Iunie) insa astăzi am fost înștiințată doar telefonic ca s-a publicat in monitorul oficial închiderea firmei in urma procedurii de insolventa. In aceste condiții imi mai poate elibera medicul ginecolog concediul medical? Si dacă da, cine il preia, unde il depun?
Multumesc de răspunsuri.
Si cine se poate trage la raspundere in acest caz? Cei de la politia vamala dau din umeri si spun ca nu pot face nimic pana nu se solutioneaza. La fel si cei de la RAR spun ca ei nu pot face nimic intrucat la data verificarilor efectuate de ei nu aparea in baza ca furata. I-am dat in judecata pe cei de la vama dar pana se da primul termen..... Ma gandesc serios sa il dau in judecata si pe neamt in Germania dar am inteles ca pe autoritatile germane nu prea le intereseaza ca pe la ei se vand masini furate......
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie incredibila - in 2008 am inmatriculat in Romania o masina noua cumparata de la un dealer auto din Germania. In 8 decembrie 2012 (dupa 4 ani!!!!) masina mi-a fost oprita in vama Salonta pe motiv ca este data in consemn in baza de date de masini furate. Masina a fost cumparata pe firma si plata a fost efectuata prin op bancar. Inregistrarea la RAR a fost ok. La politia din Germania mi s-au eliberat numere provizorii pe care le-am predat la RAR cand am inmatriculat-o. Eu sunt cumparator de buna credinta cu acte in regula.Timp de 4 ani ani am circulat cu ea si am iesit din tara de sute de ori atat in state UE cat si non UE. Se pare ca masina a fost data in consemn de Franta. Nimeni nu stie insa nimic concret, nu exista un caz concret, toti dau din umeri iar pana nu se elucideaza situatia masina mea este blocata ABUZIV la politie. Cei din vama spun ca pana acum nu au avut o baza de date internationala actualizata iar cei de la RAR dau din umeri si la fel spun ca nu au avut acces la o baza de date completa. As vrea sa stiu pe cine pot actiona in justitie pentru cererea de despagubiri intrucat in tot aceasta perioada (08 - 27 decembrie) nu am putut sa-mi desfasor cu ea activitatea pe firma si acest lucru mi-a adus prejudicii enorme? Cum ma protejeaza pe mine statul roman ca si cetatean roman platitor de taxe si impozite pentru ea? Statul roman pana la urma nu este implicat direct sau pagubit in acest caz (masina a fost furata si data in consemn in Franta iar eu am cumparat-o din Germnia) decat prin prisma faptului ca masina a fost gasita aici? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate sau daca cineva s-a mai confruntat cu o situatia similara imi poate spune cum s-a solutionat in final sau care au fost procedurile, demersurile, durata raspunsurilor, etc? Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu care este cuantumul minim si cel maxim al primei de expatriere ptr. un salariat cu contract de munca de agent de munca temporara (muncitor calificat/necalificat) pe care doresc sa il pun la dispozitia unui utilizator strain? Prima de expatriere este impozabila pentru cele 2 parti (angajat/angajator)? Mentionez ca salariatul beneficiaza de salariu in Romania + indemnizatie de deplasare in euro intre 35 si 75 de euro cf. legii, cazarea si transporul pana acolo si acolo fiind asigurate tot de angajator. Multumesc.