avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate aurasbac

Activitate aurasbac

Nu sunt avocata dar am trecut printr-o situatie similara oarecum si din experienta va comunic urmatoarele: pentru a face subiectul unui dosar penal victima trebuie sa aiba adeverinta de la IML pentru vatamare corporala. In cazul in care are, conditia numarul 2 este ca zilele de concediu medical mentionate pe actul eliberat de IML sa depaseasca parca 10 zile calendaristice (gasiti pe internet nr. de zile exacte). Unii dintre reprezentantii legii, cu interes pecuniar sau nu, folosindu-se de lipsa de cunostinte legale ale celor implicati in astfel de dosare, ascund acest detaliu (nr. de zile concediu medical) si incearca sa influenteze o solutionare gen despagubire si retragerea plangerii (in cazul meu au "pïerdut" chiar certificatul de la IML care anula plangerea penala intrucat nu intrunea zilele de concediu medical necesare, incercand sa castige timp pt a ma convinge sa ii ofer pretinsei victime bani ). Va urez succes si sustin ideea de mai jos sa depuneti chiar plangere penala pt santaj daca aveti inregistrari / dovezi in acest sens.
Răspuns la discuția Recuperare permis dupa accident
Stimata D-na Avocat Simonette,
Va multumesc mult pentru postarea Dvs.in care ne puneti la dispozitie interpretarea sintagmei de "vatamare corporala". Ma confrunt cu un caz stupid din punctual meu de vedere, adica am permisul retinut sub aspectul savarsirii infractiunii de parasire a locului accidentului ...., in conditiile in care pietonul "vatamat" a fost doar usor atins cu oglinda la cot in timp ce eu plecam de la semafor in coloana (viteza 5-10 km/ora). Acesta se deplasa pe partea carosabila intr-un loc nepermis si butona ceva la telefonul mobil. Desi politistul i-a cerut adeverinta de la IML, nici dupa 4 saptamaini acesta nu a adus-o si dosarul sta. Dar acum cel putin stiu ca nu poti sa incadrezi chiar orice fleac la vatamare corporala. Aceasta era cea mai mare nelamurire si indignare a mea in toata povestea asta. Din forum inteleg ca totusi principalul dusman al meu acum e timpul. Cine stie cat va mai dura toata tarasenia asta iar eu nu pot conduce. Chiar nu pot face nimic pentru a urgenta cazul?
Multumesc!
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: cateva saptamaini in urma ma deplasam cu masina, insotita de fratele meu. Eram cam a 4 masina in coloana la semafor. Cand am pornit, am lovit usor un pieton cu oglinda la cot. Acesta mergea pe partea carosabila butonand la telefonul mobil. Mi-am cerut scuze si am plecat mai departe. Peste cateva intersectii m-am trezit cu acesta, blocandu-ma in trafic cu masina si venind la geamul meu. Mi-a spus ca "l-am lovit la cot si hai sa ne intelegem ca sa nu merg l,a politie" I-am spus ca conduecam regulamentar si el era de vina si oricum l-am lovit usor si am plecat. Cred ca aveam viteza de max. 10km/ora, iar oglinda mea este usor rabatabila fiind un model nou si performant. Deci nu as putea prin constructia ei sa ranesc pe cineva si cu atat mai mult la viteza aceia.
M-am trezit ulterior invitata la udriste si in urma declaratiei date cu cele de mai sus, permisul mi-a fost suspendat fara drept de conducere pentru parasirea locului accidentului cu vatamare corporala etc., inchisoare de la 2 la 7 ani . Pietonului i s-a cerut sa aduca de la IML adeverinta cu zilele de ingrijiri medicale. Acesta nu a adus-o nici dupa 2 saptamaini. Dosarul treneaza. Politistul mi-a spus ca se va duce el la IML sa ceara adeverinta, insemnand cred eu ca pietonul totusi a fost acolo. Eu nu mai inteleg nimic. Vatamarea corporala nu trebuie probata? Si daca nu sunt dovezi mai ramane incadrarea? Cat poate sa dureze tot procesul acesta? Intre timp pietonul a declarat ca l-am lovit si la picior, lucru total imposibil (daca-l loveam la picior, atunci oglinda logic l-ar fi lovit la spate). Ce pot sa fac? La politie nu mi se spune nimic clar iar politistul vorbeste cu mine de parca as fi ultima infractoare. Ori eu de 13 ani am permisul si nu am avut decat 2 accidente usoare in care eu am fost tamponata usor la spate de nici nu m-am mai dus la politie. E posibil sa consideri orice incident accident si cu o asemenea incadrare serioasa? Mi se pare absurda povestea, dar parca nici un politist nu vede asta. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc!
Răspuns la discuția Poprire salariu pensie alimentara
Va multumesc pentru raspunsuri!
Executorii judecatoresti se afla pe langa judecatoria unde s-a judecat cauza?
In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea pronuntarii hotararii de divort, am fost intrebata de catre instanta cum doresc sa mi se plateasca pensia alimentara si am solicitat virarea directa din salariul fostului sot a pensiei alimentare intr-un cont, iar judecatoare a pronuntat acest termen de "poprire de salariu" si a incunviintat. dar apoi nu s-a mai intamplat nimic. ce as putea face acum pentru a primi pensia alimentara inafara de a depune plangere penala? cum pot afla daca instanta a trimis sau nu adresa de infiintare a popririi asupra salariului la unitatea la care lucreaza? banuiesc ca daca aceasta exista pot trimite o adresa cu datele contului si eventual hotararea judecatoreasca. va rog indrumati-ma cum sa procedez. fostul sot ma tot duce cu vorba dar nu mi-a dat nici un ban vre-o data iar la politie as vrea sa ajung in ultimul rand (e totusi tatal copilului). multumesc!