avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere pentru fuga de la locul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere pentru fuga de la locul accidentului

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: cateva saptamaini in urma ma deplasam cu masina, insotita de fratele meu. Eram cam a 4 masina in coloana la semafor. Cand am pornit, am lovit usor un pieton cu oglinda la cot. Acesta mergea pe partea carosabila butonand la telefonul mobil. Mi-am cerut scuze si am plecat mai departe. Peste cateva intersectii m-am trezit cu acesta, blocandu-ma in trafic cu masina si venind la geamul meu. Mi-a spus ca "l-am lovit la cot si hai sa ne intelegem ca sa nu merg l,a politie" I-am spus ca conduecam regulamentar si el era de vina si oricum l-am lovit usor si am plecat. Cred ca aveam viteza de max. 10km/ora, iar oglinda mea este usor rabatabila fiind un model nou si performant. Deci nu as putea prin constructia ei sa ranesc pe cineva si cu atat mai mult la viteza aceia.
M-am trezit ulterior invitata la udriste si in urma declaratiei date cu cele de mai sus, permisul mi-a fost suspendat fara drept de conducere pentru parasirea locului accidentului cu vatamare corporala etc., inchisoare de la 2 la 7 ani . Pietonului i s-a cerut sa aduca de la IML adeverinta cu zilele de ingrijiri medicale. Acesta nu a adus-o nici dupa 2 saptamaini. Dosarul treneaza. Politistul mi-a spus ca se va duce el la IML sa ceara adeverinta, insemnand cred eu ca pietonul totusi a fost acolo. Eu nu mai inteleg nimic. Vatamarea corporala nu trebuie probata? Si daca nu sunt dovezi mai ramane incadrarea? Cat poate sa dureze tot procesul acesta? Intre timp pietonul a declarat ca l-am lovit si la picior, lucru total imposibil (daca-l loveam la picior, atunci oglinda logic l-ar fi lovit la spate). Ce pot sa fac? La politie nu mi se spune nimic clar iar politistul vorbeste cu mine de parca as fi ultima infractoare. Ori eu de 13 ani am permisul si nu am avut decat 2 accidente usoare in care eu am fost tamponata usor la spate de nici nu m-am mai dus la politie. E posibil sa consideri orice incident accident si cu o asemenea incadrare serioasa? Mi se pare absurda povestea, dar parca nici un politist nu vede asta. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc!
Chiar daca pentru dvs impactul nu a fost unul puternic, fiind in masina, este posibil ca pietonul sa il fi resimtit cu o alta intensitate si sa-i fi produs anumite vatamari.
Dvs trebuia sa opriti si sa anuntati accidentul.
In privinta vatamarii corporale din culpa nu trebuie sa va faceti probleme, daca nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea. Pentru daune materiale/morale se poate adresa instantei civile.
In ceea ce priveste parasirea locului accidentului, daca o sa scoata CML cu zile de ingrijiri medicale, riscati sa fiti trimisa in judecata si condamnata.
In cazul acestei infractiunii, daca veti fi trimisa in judecata si gasita vinovata, cea mai blanda modalitate de individualizare este inchisoarea cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Solutionarea poate dura destul de mult timp si cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat. Daca veti fi condamnată, permisul se anuleaza.
Angajati-va avocat specializat in domeniul infractiunilor rutiere si stabiliti impreuna strategia apararii.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului hectorik hectorik am patit si eu o belea pe 30 mai sa fiu mai exact. in timp ce ma duceam spre scoala am lovit un pieton cu oglinda (omul era baut ) pe trecerea de pietoni. nu ... (vezi toată discuția)
Accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de tramvai unom unom Ma bucur ca exista acest forum si va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, sunt intr-o situatie nefericita si as dori sa stiu ce mi se poate ... (vezi toată discuția)