Doresc sa construiesc o casa de vacanta in Bran jud Brasov. Sunt in stadiul de strangere a avizelor pentru obtinerea autorizatiei de construire si am o problema cu Sistemul de Gospodarire Ape Brasov . In urma depuneri la institutia de mai sus a documentatiei aferente......proiect instalatii ce cuprinde inclusiv forarea unui put si construirea unei fose septice vitanjabile primesc raspunsul: Cf Legii Apelor nr 107/1996 art.16(1)........Corelarea solutiilor privind alimentarea cu apa si evacuarea apelor uzate cu Avizul primit de la Serviciul de utilitate publica Bran. Mentionez ca in acest aviz primit deja , mi se aduce la cunostinta ca ,,utilitatile" se afla la distanta de 1 km fata de investitia/proiect. Mai exact sa modific proiectul de instalatii ca fiind racordare la apa si canal ale localitatii (aflate la 1 km).La o discutie telefonica cu un reprezentant SGA brasov aflu ca ,,In toate localitatile cu peste 2000 locuitori toate gospodariile trebuie sa fie racordate la apa si canal""!!!!. In acasta situatie nu stiu daca mai pot continua investitia, pt ca daca eu modific proiectul cf recomandarii SGA Brasov si reusesc sa
obtin acest aviz , cum voi face Procesul de receptie al lucrarilor neavand utilitati ,,la poarta""???
Pe scurt, societatea la care am fost administrator a fost radiata de la R.C . in septembrie anul trecut, dar acum cateva zile la adresa fostului sediu social am primit o invitatie sa ma prezint la sediul din P-ta Presei Libere cu documente , facturi, etc... Cum ar trebui sa procedez in acest caz, avand in vedere ca repet societatea a fost radiata? Ce mai risc eu acum ca fost administrator al societatii respective in cazul in care m-as prezenta. Ce drepturi de control mai are ANAF-ul ,asupra unei societati comerciale radiate. Ce risc eu ca persoana fizica daca nu ma prezint?
Am citit cu atentie articolul la care faceti referire si se pare ca aveti dreptate. Mai am un amanunt cu care nu sunt de acord , si anume :casa de vacanta a fost finalizata in 05.07.2007
si vanduta in 2011. Se considera constructie noua?
Va rugam sa ne spuneti ce putem face in continuare? Cum vedeti d-voastra iesirea din aceasta situatie ?
O sa va prezit in continuare situatia anormala in relatia mea si a sotiei mele cu ANAF.
Pe 27.12 primesc de la ANAF recomandata cu o notificare privind inregistrarea , din oficiu, in scopuri de tva......pe persoana fizica, art.153 alin.8./art153.1 alin. 4 din Legea 571/2003. ????(atasata). Pe moment am crezut ca este o gresala avand un SRL neplatitor de tva, mi-am sunat contabilul si i-am cerut explicatii. Contabilul mi-a zis ca nu are legatura cu SRL-ul, si ca inregistrarea este pe persoana fizica pt ca am avut in decurs de 5 ani 3 tranzactii imobiliare pe acelasi nume ...sau C.N.P. Aceasi problema o are si sotia mea pt. ca la aceste tranzactii am avut cota fiecare 50%.
In realitate lucrurile stau in felul urmator: tranzactia 1 am vandut o garsoniera cf II de 18mertri patrati in care am locuit 11 ani, am cumparat un apartament cu 2 camere cu 50 % avans +rate la dezvoltator pe care l-am vandut in mai putin de un an sub pretul achizitiei, neachitat la dezvoltator, si apoi am mai vandut o casa de vacanta la 35 km de Bucuresti construita pe parcursul a 5
ani, ca sa pot achizitiona si renova un apartament de 3 camere pt ca aveam un copil de 1.5 ani, si spatiul locativ nu ne era de ajuns. Acestea sunt faptele pt care familia mea trebuie sa plateasca probabil 24% din toate cele trei trazactii imobiliare in viziunea ANAF. ????? Iata cum necunoasterea legilor si nesimtirea notarului care a intermediat a treia tranzactie si trebuia sa ne atraga atentia asupra PERICOLULUI , ne poate lasa pe drumuri, dupa o viata de munca,
Va rugam sa ne spununeti ce putem face ? Care ar fi solutia la rezolvarea problemei noastre? Cum putem sa demonstram ca nu suntem SAMSARI imobiliari, Care sunt pasii ce ar trebui facuti ?Va multumim.
Bun si acum ce sa fac, sa cer la Skoda certificat.....? Dati-mi solutii ca nu am bani de timbru de poluare pt euro 4.A trecut cineva prin situatii asemanatoare ? Cum ati rezolvat?
am cumparat un autoturism skoda octavia din germania an 2009 motor 1900 cm euro 5{cf brif mic }. am fost la r.a.r pentru ai face cartea de identitate, si surpriza constat ca pe carte este trecuta euro 4.in urma discutieai cu inginerul care sa ocupat de masina am mers la un alt birou...de la noxe...unde un alt inginer mi-a explicat ca nu -mi pot da numar de omologare pt euro 5 deoarece masina a fost fabricata cu euro4 si numai daca posed documente din care sa rezulte ca au fost facute iterventii asupra autoturismului,este posibil sa o scoata euro 5. din fericire aveam acest document ,se chima ,,kraftfahrt-bundesamt,, , i la-m dat inginerului in copii, urmand ca dansul sa ia legatura cu porshe romania si eventual cu serviceul autorizat unde sa facut modificarea din germania. mi sa anulat cartea si a ramas ca voi fi contactat...... atazi am fost sunat de r.a.r si mi sa spus ca autoturismul nu poate fi incadrat decat cu norma de poluare euro 4 deoarece interventia facu ta de serviceul din germania nu are corespondenta in romania ,cu alte cuvinte nu recunosc aceasta trecere de la euro 4 la euro 5.ce pot sa fac mai departe ? cum pot rezolva aceasta nedreptate ????