va multumesc! la politie cand mergem el sa retraga plangerea , apoi sa-i dau suma care ne-am inteles, fara sa mai mergem la un notar, sau screiem o hartie de mana
M-am intalnit cu persoana care mi-a facut plangerea si am ajuns la o intelegere , intrebarea mea este daca merg cu el la un notar sa facem un act prin care sa se evidentieze ca a fost despagubit si ca renunta la plangerea impotriva mea acest act poate sa constituie un fel de incheiere a diferendului ( in fata politiei) sau trebuie sa mearga la politie si sa renunte la plangerea facuta impotriva mea .
Anul trecut am avut o altercatie cu o persoana si i-am dat cu spray paralizant in fata . Ulterior a depus plangere penala in baza art. 193 al.2 .
Mentionez ca am ispasit o pedeapsa cu suspendare de 9 luni pentru conducere sub influenta alcoolului si sunt inca in perioada de supraveghere .
As dori sa stiu care sunt consecintele in cazul in care aceasta plangere va ajunge in instanta .
Va rog sa ma ajutati daca este posibil in urmatoarea problema :
Sotia mea alucrat anul trecut ca vanzatoare la un magazin dar din cauza comportamentului deplasat al sefului si-a dat demisia .
Dupa un timp respectivul a facut plangere penala pentru gestiune frauduloasa in conditiile in care sotia mea era doar vanzator .
Sotia a fost chemata la politie a dat declaratie si in urma cu cateva zile a fost din nou chemata si i s-a adus la cunostinta ca procurorul de la parchet a schimbat incadrarea juridica din gestiune frauduloasa in delapidare .
In articolul 215 indice 1 spune ca doar un funtionar poate savarsi infractiunea de delapidare .
Rugamintea mea este sa ma ajutati sa inteleg daca vanzator intr-o societate comerciala poate fi catalogat drept funtionar .
buna ziua !
in 2010 am avut un acident rutier numai cu pagube materiale,am achitat reparatia celuilalt , eu am avut alcoolemie de 1,30 si 1,20 la adoua proba .pe 09.10.2012 sa dat sentinta am aflat de la avocatul care mi-a fost dat din oficiu ,acesta a spus noua luni cu suspendare , perioada de proba 2,9 ani si plata a 950 lei cheltuieli de judecata catre stat, inca nu am primit acasa de la judecatorie sentinta .
ce am de facut in continuare si unde se plateste .
va multumesc
As dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema :
de 7 ani lucrez un teren la marginea orasului , in urma cu cateva zile am aflat ca o portiune din acest teren a fost cumparat de unul dintre vecini . Precizez ca acest teren nu constituie domeniu public .
Care ar fi posibilitatea ca sa obtin drept de superficie asupra acestui teren ????
Si daca acest demers presupune un proces cu primaria ???