avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala art.193 al.2
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala art.193 al.2

Buna ziua,

Anul trecut am avut o altercatie cu o persoana si i-am dat cu spray paralizant in fata . Ulterior a depus plangere penala in baza art. 193 al.2 .
Mentionez ca am ispasit o pedeapsa cu suspendare de 9 luni pentru conducere sub influenta alcoolului si sunt inca in perioada de supraveghere .
As dori sa stiu care sunt consecintele in cazul in care aceasta plangere va ajunge in instanta .
Se va pronunta o pedeapsa pentru aceasta fapta, se va revoca suspendarea conditionata a pedepsei anterioare (cea de 9 luni) si se va adauga la pedeapsa actuala; se va considera ca exista recidiva si , in functie de clementa judecatorului, exista posibilitatea (sau nu!) sa se adauge si un spor de pedeapsa.
Cel mai bine este sa incercati sa va intelegeti cu persoana vatamata ca sa isi retraga plangerea.
Va multumesc
M-am intalnit cu persoana care mi-a facut plangerea si am ajuns la o intelegere , intrebarea mea este daca merg cu el la un notar sa facem un act prin care sa se evidentieze ca a fost despagubit si ca renunta la plangerea impotriva mea acest act poate sa constituie un fel de incheiere a diferendului ( in fata politiei) sau trebuie sa mearga la politie si sa renunte la plangerea facuta impotriva mea .
Puteti merge si direct la politie unde sa dea o declaratie in acest sens.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala GaborAlex GaborAlex Buna ziua, acum doua luni m-am certat cu fratele meu dupa care au rezultat cateva leziuni la coaste, a scos certificat, a depus plangere iar acum o luna m-am ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor-vatamare corporala marian2oo7 marian2oo7 Buna ziua! As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul impacarii cu partea vatamata? Mentionez ca partea vatamata nu a depus o plangere la politie. Cum ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie!!! a da sau a nu da ridder1 ridder1 Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu ... (vezi toată discuția)