Anul trecut am avut o altercatie cu o persoana si i-am dat cu spray paralizant in fata . Ulterior a depus plangere penala in baza art. 193 al.2 .
Mentionez ca am ispasit o pedeapsa cu suspendare de 9 luni pentru conducere sub influenta alcoolului si sunt inca in perioada de supraveghere .
As dori sa stiu care sunt consecintele in cazul in care aceasta plangere va ajunge in instanta .
va multumesc! la politie cand mergem el sa retraga plangerea , apoi sa-i dau suma care ne-am inteles, fara sa mai mergem la un notar, sau screiem o hartie de mana
Persoana vatamata poate sa intocmeasca si un inscris pe care sa il depuna la politie.
Domnule Comandat al Secţiei ... poliţie ,
Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de persoană vătămată în dosarul penal nr. …, privind săvârşirea infracţiunii de … (denumirea) prevăzută de art. …(textul incriminator).
În temeiul art. 158 alin. (2) C. pen.,
ÎMI RETRAG PLÂNGEREA PREALABILĂ
formulată la data de … pentru comiterea infracţiunii de …(denumirea) prevăzută de art. …(textul incriminator) .
Având în vedere că este vorba de o infracţiune pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale se face la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, vă solicit să dispuneţi clasarea .