Am o firma care nu a avut activitate o perioada de timp si cei de la anaf ne-au trecut din oficiu pentru depunere in zero a D300, de la platitor de tva la neplatitor. Acuma dorim sa activam si dorim sa fim platitori de TVA, cum sa procedam sa facturam la un client de peste 220.000 de lei sau sa depunem 088? Daca facturam sunt obilgati cei de la finante sa ne treaca la platitor de TVA doar prin depunerea unei declaratii de mentiuni sau oricum trebuie depus formularul 088? Avem 3 angajati pe firma, in cazul facturari vom achita impozit pe venit de 1% ? Tva nu colectam nici nu deducem, doar in cazul in care trecem platitor de tva? Daca avem stocuri cand trecem platitor de TVA ne deducem TVA-UL aferent stocurilor?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am achizitionat un aparat de fum greu, activez si vreau sa stiu ce sa imi infiintez pfa, ii sau srl!!?? ce e mai bine pt mine avand ca domeniul de activitate Organizari de evenimente, in special fum greu + artificii, dar nu stiu care ar fi cea mai buna varianta pt mine pt a incepe. Care ar fi cea mai buna varianta, la care dintre ele platesc cel mai putin la stat, avand in vedere faptul ca voi avea "luni moarte" in care nu voi avea activitate. In acele luni trebuie sa platesc ceva? De ce ar trebui sa tin cont, ce contributii trebuiesc platite, nu voi avea angajati, eu ma voi ocupa de tot ceea ce tine de organizare, etc?
Cum se tine contabilitatea la pfa? Cass de 5,5% il aplic asupa sumei pe care o facturez? Dar cota de 16%? Doar acestea trebuie sa le platesc la stat?
Ce registre sunt obligatorii la pfa? Cum imi trec aparatul de fum greu pe firma? Mentionez ca l-am achizitionat pe persoana fizica.
Multumesc
Unui singur administrator se pot da dividende, cate 10.000 lei in 10 zile consecutive? Sau doar 10.000 de lei, iar restul prin banca?? Mentionez nu este rulaj in aceea zi.
Ce este mai avantajos pentru Activitati de spectacole, culturale si recreative? Srl sau Srl-D?Si de Srl cat si de Srl-D se pot obtine si fonduri nerambursabile cat si fonduri de la stat? E mai ok daca sediul social va fii in mediul rural sau in mediu urban? Cu fondurile obtinute se poate achizitiona de exemplu o duba cu care sa fie transportata toata aparatura? Ce consturi implica infiintarea unui Srl, dar a unui Srl-D?