avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa, Srl sau II??
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa, Srl sau II??

Buna ziua,
Am achizitionat un aparat de fum greu, activez si vreau sa stiu ce sa imi infiintez pfa, ii sau srl!!?? ce e mai bine pt mine avand ca domeniul de activitate Organizari de evenimente, in special fum greu + artificii, dar nu stiu care ar fi cea mai buna varianta pt mine pt a incepe. Care ar fi cea mai buna varianta, la care dintre ele platesc cel mai putin la stat, avand in vedere faptul ca voi avea "luni moarte" in care nu voi avea activitate. In acele luni trebuie sa platesc ceva? De ce ar trebui sa tin cont, ce contributii trebuiesc platite, nu voi avea angajati, eu ma voi ocupa de tot ceea ce tine de organizare, etc?
Cum se tine contabilitatea la pfa? Cass de 5,5% il aplic asupa sumei pe care o facturez? Dar cota de 16%? Doar acestea trebuie sa le platesc la stat?
Ce registre sunt obligatorii la pfa? Cum imi trec aparatul de fum greu pe firma? Mentionez ca l-am achizitionat pe persoana fizica.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:04, 7 Iulie 2016
Orientati-va catre desfasurarea activitatii pe srl. La infiintare vor fi costuri mai mari fata de o intreprindere individuala, dar apoi in timpul anului, mai ales daca nu veti avea venituri constante si semnificative, va fi mai convenabil. Interesati-va pentru conditiile de autorizare la ce veti dori sa prestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru a schimba domeniu principal de activitate GINIGND GINIGND Buna ziua, am un srl-d care nu a avut avtivitate pana acum cu coduri caen care nu am sa le folosesc. Doresc sa imi schimb domeniul principal de activitate si ... (vezi toată discuția)
Impozitare servicii suport it Andp Andp Buna ziua, Pentru o persoana fizica care realizeaza venituri extrasalariale din activitati independente de suport IT (ex. Freelancer) este suficient a se ... (vezi toată discuția)
Pfa sau societate neplatitoare de tva papillon papillon Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu niste informatii si sfaturi! As dori sa incep o afacere in domeniul prestarilor de servicii( instalatii electrice). ... (vezi toată discuția)