avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate zegetin

Activitate zegetin

Răspuns la discuția Procura teren agricol
Procura spune asa:Noi subsemnatii x,y frati,imputernicim prin prezenta pe sora noastra z,pentru ca in numele nostrum si pentru noi sa ne reprezinte cu puteri depline in fata tuturor persoanelor fizice si juridice la partajarea in forma autentica a suprafetei totale de ...mp teren situate in teritoriul orasului...,dobondit de noi ca urmare a reconstituirii dreptului nostru de proprietate in baza legii...
Precizam ca tot ce ni se cuvine noua(cota de 1/3 fiecare)va intra in lotul mandatarei noastre z ,astfel ca nu avem nici un fel de pretentii fata de aceasta fara a-I cere despagubiri.
Pentru ducerea la indeplinire a prezentului mandat,mandatara mea va solicita si va primi documentatia necesara de la toate organelle competente a o elibera,se va prezenta in fata tuturor persoanelor fizice si juridice competente,pentru autentificarea actului de partaj voluntar asupra suprafetei totale mentionate,va stabili loturile,cum va crede de cuviinta,de comun accord cu ceilalti copartajanti,va declara ca ceea ce ne revine noua(cota noastra indivizata de 1/3 parti)va intra in lotul acesteia nu avem nici un fel de pretentie,de nici o natura,fata de aceasta,va achita toate taxele legale cuvenite,va consimti la efectuarea operatiunilor de deschidere de carte funciara,va face orice declarative sau cerere prevazuta de lege,va semna in numele meu si pentru mine oriunde trebuinta o va cere,semnatura mea fiindu-mi opozabila si va face tot ce va crede de cuviinta pentru ducerea la indeplininta a prezentului mandat.

mai clar de atit nu as putea fi,deoarece am transcris ad literam cu tot cu virgule respective procura.Va multumesc.
Buna ziua.Bunica mea este proprietara unui parcele de 2100 mp,parcela care este insumata intr-un teren in care mai exista alte doua parcele.Terenul in cauza este mostenire de la parintii bunicii mele si a fost impartit in 3 parcele,cite una pentru fiecare mostenitor.Bunica mea impreuna cu fratii ei au incheiat o procura notariala in care au precizat fiecare din ei ca ceea ce li se cuvine,respectiv 1/3 din teren sa intre in lotul bunicii mele fara nici o pretentie sau despagubire.Deasemenea,au specificat ca bunica mea sa efectueze operatiunea de deschidere de carte funciara.Asta inseamna ca bunica mea dupa ce va trece in rol si cele doua terenuri ale fratilor,va putea solicita titlu de proprietate pe ele?Va multumesc.
Buna ziua.Un vecin a sapat o gropa si o foloseste pe post de hazna.Groapa este la o distanta de 10 metri de fintina mea cu apa potabila.De cind a inceput sa o sape I-am spus sa nu o sape acolo,insa nu am reusit sa ma inteleg cu el pe cale amiabila.M-am adresat in cadrul primariei la serviciul urbanism,insa d-lor mi-au spus ca nu e domeniul lor de activitate,ci sa ma adresez directiei sanitare publice .Ce as mai putea face in acest sens?Si ce lege reglementeaza aspectul mentionat?Va multumesc.
Răspuns la discuția al 13-lea salariu
freeelis a scris:

Poate primi al 13-lea salariu proportional cu perioada lucrata ...

banuiam ca poate primi...insa scuzele mele ca nu am fost mai concis...exista obligativitatea platii celui de-al 13-lea salariu unui angajat care nu a lucrat tot anul calendaristic,asta in conditiile in care angajati ce activau in functii la momentul platii celui de-al 13-lea au primit?
Daca un angajat al unei societati a lucrat doar 10 luni in ultimul an de activitate a lui in acea societate,la sfirsitul anului,cind se acorda al 13-lea salariu tuturor celorlalti angajati(el la data respectiva nemailucrind in acea societate),mai poate primi al 13-lea salariu?
Răspuns la discuția cum incarc fara factura?
ar fi trebuit sa mentionez:nu vind en-gros.Decontarea o fac cash la momentul cind cumpar 200 kg de cartofi pe care ulterior le vind in piata en detail
Am o mica firma,intreprindere individuala,si obiectul principal al activitatii este vinzarea de fructe si legume.Ce problema am...in cea mai mare proportie,aprovizionarea cu marfa o fac de la producatori,care nu emit facturi.Cum ma pot incarca cu aceasta marfa,atita timp cit nu am factura?