avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura teren agricol

Buna ziua.Bunica mea este proprietara unui parcele de 2100 mp,parcela care este insumata intr-un teren in care mai exista alte doua parcele.Terenul in cauza este mostenire de la parintii bunicii mele si a fost impartit in 3 parcele,cite una pentru fiecare mostenitor.Bunica mea impreuna cu fratii ei au incheiat o procura notariala in care au precizat fiecare din ei ca ceea ce li se cuvine,respectiv 1/3 din teren sa intre in lotul bunicii mele fara nici o pretentie sau despagubire.Deasemenea,au specificat ca bunica mea sa efectueze operatiunea de deschidere de carte funciara.Asta inseamna ca bunica mea dupa ce va trece in rol si cele doua terenuri ale fratilor,va putea solicita titlu de proprietate pe ele?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zegetin , utilizator 14:07, 18 Martie 2014
Buna ziua,
Din descrierea dumneavoastra nu se intelege ce act a fost incheiat la notar.
Nu exista procura pentru trecere in proprietate ci doar pentru administrare.
Singurele acte prin care se poate face transferul de proprietate sunt cel de vanzare cumparare sau cel de donatie.
Fiti mai clar.
Procura spune asa:Noi subsemnatii x,y frati,imputernicim prin prezenta pe sora noastra z,pentru ca in numele nostrum si pentru noi sa ne reprezinte cu puteri depline in fata tuturor persoanelor fizice si juridice la partajarea in forma autentica a suprafetei totale de ...mp teren situate in teritoriul orasului...,dobondit de noi ca urmare a reconstituirii dreptului nostru de proprietate in baza legii...
Precizam ca tot ce ni se cuvine noua(cota de 1/3 fiecare)va intra in lotul mandatarei noastre z ,astfel ca nu avem nici un fel de pretentii fata de aceasta fara a-I cere despagubiri.
Pentru ducerea la indeplinire a prezentului mandat,mandatara mea va solicita si va primi documentatia necesara de la toate organelle competente a o elibera,se va prezenta in fata tuturor persoanelor fizice si juridice competente,pentru autentificarea actului de partaj voluntar asupra suprafetei totale mentionate,va stabili loturile,cum va crede de cuviinta,de comun accord cu ceilalti copartajanti,va declara ca ceea ce ne revine noua(cota noastra indivizata de 1/3 parti)va intra in lotul acesteia nu avem nici un fel de pretentie,de nici o natura,fata de aceasta,va achita toate taxele legale cuvenite,va consimti la efectuarea operatiunilor de deschidere de carte funciara,va face orice declarative sau cerere prevazuta de lege,va semna in numele meu si pentru mine oriunde trebuinta o va cere,semnatura mea fiindu-mi opozabila si va face tot ce va crede de cuviinta pentru ducerea la indeplininta a prezentului mandat.

mai clar de atit nu as putea fi,deoarece am transcris ad literam cu tot cu virgule respective procura.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament octaviana_26 octaviana_26 Unchiul meu, a carui sotie este decedata, mi-a facut testament prin care\"toate bunurile mele mobile si imobile ce se vor gasi la data incetarii mele din ... (vezi toată discuția)
Suntem 3 moștenitori pe un act de proprietate de la bunic comun. ... Maria20211 Maria20211 Suntem 3 moștenitori pe un act de proprietate de la bunic comun. Se poate face partajul loturilor între noi ( iesire din Indiviziune ) la notar, dar ... (vezi toată discuția)
Procura reprezentare notariat dezbatere mostenire toma dumitru toma dumitru acum 2 ani, tatal a decedat,si eu nefiind in tara am fost solicitata telefonic de sora mea pt a trimite o procura prin care sa ma reprezinte in ceea ce ma ... (vezi toată discuția)