In calitate de urmasi ai bunicilor, respectiv ai tatalui decedat aveam dreptul la o suprafata de teren agricol in judetul Ialomita. Facand demersurile necesare pentru intrarea in posesie, am aflat ca s-a eliberat un titlu de proprietate pe intreaga suprafata catre un alt mostenitor. In aceasta situatie cum poate fi recuperata partea din mostenire care ni se cuvine?
In baza OG nr. 27 din 05 august 1996, locuitorii din zona Deltei Dunarii si Apuseni beneficiaza de subventie la energia electrica. In facturile emise de ENEL este trecuta valoarea subventiei si in dreptul ei tva zero; insa la total tva facturat si bun de plata se regaseste si valoarea aferenta subventiei. In HG 1620/2009 se face trimitere la Codul Fiscal si la art.137 alin 3 sunt trecute sumele care nu fac parte din baza de calcul a tva. Este corecta modalitatea de calcul folosita de ENEL???
Fiecare locuitor din Delta Dunarii beneficiaza de subventie la energia electrica. In facturile emise de ENEL tva-ul este calculat si pe suma subventionata; chiar daca in rubrica respectiva apare zero, total tva este si pentru subventie. Este corect???
Fiica mea a lucrat la o firma pana pe 15 august cand i s-a desfiintat postul; Nu s-a inregistrat la somaj pentru ca facea demersuri pentru deschiderea unei firme. A deschis firma pe data de 6 septembrie, dar au mai fost necesare o serie de formalitati si angajarea pe noua firma este cu data de 26 septembrie. Peste foarte putin timp a aflat ca este insarcinata, si am dori sa stim care este modalitatea prin care poate totusi beneficia de indemnizatia de cresterea copilului (se poate plati retroactiv cass-ul?)
Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului o persoana care in cele 12 luni anterioare nasterii a avut o intrerupere la contractul de munca de aproximativ o luna si jumatate? (mentionez ca apare cu indemnizatie platita: ex: in luna august pt 10 zile si in luna sept pt 4 zile)