avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate BadeaMAdrian

Activitate BadeaMAdrian

Adevarat a inviat,

OUG 111/2010 la art 24 (1) precizeaza
Art. 24

(1)Sumele încasate necuvenit se recuperează de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agenţiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescripţie.

De aici eu inteleg ca directorul executiv este obligat sa tina cont in stabilirea sumei de restituit de stimulentul de insertie la care aveam dreptul, mai ales ca CCC s-a incheiat de drept in Noiembrie 2014.

Inteleg gresit ?

Multumesc,
Salutare,

Am si eu doua intrebari:
1. Trebuie sa platesc penalitati la sumele incasate abuziv
2. La stabilirea sumei ce trebuie sa o returnez mi se calculeaza din oficiu stimulentul de insertie sau trebuie facuta vreo cerere ?

Problema consta in: Am intrat in CCC din Ian 2013 pana in Noi 2014 ( 2 ani). In ian 2014 m-am angajat cu forme legale insa nu am anuntat/ cerut sistarea indemnizatiei si as vrea sa o fac acum.

Multumesc
Coret, insa nu sunt limitat la numarul de ore lucrate ?
Mai concret angajatorul vrea sa-mi dau demisia cu 55b, eu am refuzat iar acum ma ameninta ca-mi reziliaza contractele deoarece am avut pentru 5 luni 2 contracte pe 8 ore.
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca mi se pot anula in instanta contractele de munca sau ce se poate intampla in urmatoarea situatie:
Din Noiembrie 2011 sunt angajat la doua persoane juridice controlate de acelasi actionar majoritar, pana in Martie 2012 am avut ambele contracte pe 8 ore, constatand eroarea facuta de angajatori din Martie 2012 am facut un act aditional pe unul din contracte in care am redus timpul de munca la 4 ore pastrand aceeasi remuneratie.

Multumesc,
Buna ziua

Pana mai ieri eram angajatul unei companii de Head Hunting si HR de unde am plecat cu 55b acordul partilor. Am plecat la alta companie cu alt domeniu de activitate pe pozitie de HR.De cateva zile actionarii firmei din care am plecat au inceput sa contacteze telefonic si pe email persoanele de conducere din noua companie unde lucrez prin care sunt informati ca urmeaza sa-i dea in judecata atat pe ei cat si pe mine pentru inselaciune motivele fiind recrutarea angajatilor si sustragerea de documente interne.
Au trimis un email in care solicita noului angajator sa raspunda la 4 intrebari cu raspuns indus.
Motivul acestor presiuni/amenintari sunt lesne de inteles doresc concedierea mea de la noul loc de munca.

As dori sa stiu daca le pot intenta un proces penal pentru amenintare, santaj, tortura ?
Daca imi puteti recomanda un avocat pentru aceasta speta care sa ma comisioneze la succes din suma solicitata ca despagubiri.

multumesc,