As vrea sa stiu daca mi se pot anula in instanta contractele de munca sau ce se poate intampla in urmatoarea situatie:
Din Noiembrie 2011 sunt angajat la doua persoane juridice controlate de acelasi actionar majoritar, pana in Martie 2012 am avut ambele contracte pe 8 ore, constatand eroarea facuta de angajatori din Martie 2012 am facut un act aditional pe unul din contracte in care am redus timpul de munca la 4 ore pastrand aceeasi remuneratie.
Codul Muncii reglementeaza relatiile de munca intre un salariat si un angajator. Legea spune ca durata maxima normala a timpului de lucru per 1 angajator este de 8 ore /zi. Nu se refera la un salariat si x angajatori.
Puteti avea 15 contracte individuale de munca cu 8 ore/zi.
Coret, insa nu sunt limitat la numarul de ore lucrate ?
Mai concret angajatorul vrea sa-mi dau demisia cu 55b, eu am refuzat iar acum ma ameninta ca-mi reziliaza contractele deoarece am avut pentru 5 luni 2 contracte pe 8 ore.
Nu era nevoie sa reduceti norma de lucru la unul din contracte, pentru ca erau contracte la societati diferite, chiar daca aveau acelasi asociat, administrator sau actionar.
Puteti avea "N" contracte la "N" societati, fiecare cu maxim 8 ore.
Cine va amenintat ca vi se poate anula vreun contract in instanta pentru cumul de contracte, este in eroare.
Codul muncii permite aceasta situatie.
N-ati citit linkul pe care vi l-a dat @Herra_....ati fi vazut acolo, o prevedere cuprinsa si C.Mun care limiteaza timpul de munca al unui salariat la 48 ore/saptamana. Art. 114.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
Demisia este art.81 C.Mun
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Art. 55.
.......
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
Eu ma indoiesc sincer ca dvs ati lucrat 16 ore/zi.A fost corect actul aditional de micsorare a timpului de munca...ar fi trebui chiar micsorat si mai mult.
Nu confundati demisia cu incetarea CIM prin acordul partilor.Cititi cele 2 art. pe care vi le-am pus mai sus.:)