avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibilitate dare in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibilitate dare in judecata

Buna ziua

Pana mai ieri eram angajatul unei companii de Head Hunting si HR de unde am plecat cu 55b acordul partilor. Am plecat la alta companie cu alt domeniu de activitate pe pozitie de HR.De cateva zile actionarii firmei din care am plecat au inceput sa contacteze telefonic si pe email persoanele de conducere din noua companie unde lucrez prin care sunt informati ca urmeaza sa-i dea in judecata atat pe ei cat si pe mine pentru inselaciune motivele fiind recrutarea angajatilor si sustragerea de documente interne.
Au trimis un email in care solicita noului angajator sa raspunda la 4 intrebari cu raspuns indus.
Motivul acestor presiuni/amenintari sunt lesne de inteles doresc concedierea mea de la noul loc de munca.

As dori sa stiu daca le pot intenta un proces penal pentru amenintare, santaj, tortura ?
Daca imi puteti recomanda un avocat pentru aceasta speta care sa ma comisioneze la succes din suma solicitata ca despagubiri.

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Dingo25 , utilizator 12:44, 1 Martie 2012
Puteti face plangere la politie, atat d-voastra. cat si angajatorul.
Dar, opinia mea este ca ar trebui sa luati legatura cu fostul angajator si sa clarificati situatia, apoi sa mergeti la un avocat.
BadeaMAdrian a scris:

As dori sa stiu daca le pot intenta un proces penal pentru amenintare, santaj, tortura ?
Daca imi puteti recomanda un avocat pentru aceasta speta care sa ma comisioneze la succes din suma solicitata ca despagubiri.

multumesc,

Aici nu e vorba de amenintare, santaj sau tortura. Un proces penal nu cred ca se poate face. In schimb ati putea deschide un proces civil si sa cereti daune morale pentru hartuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare contract de muncă disciplinar. mai sunt obligată să mă prezint pentru predarea gestiunii? Cristina-Alina Cristina-Alina Daca mi s-a incheiat contractul de munca disciplinar...mai sunt obligata sa ma prezint sa predau gestiunea??? (vezi toată discuția)
Hartuire morala la locul de munca. Cosmyn82 Cosmyn82 As vrea sa stiu si eu daca pot solicita daune morale in instanta pentru hartuirea morala la locul de munca. Mentionez ca sunt acte si gesturi facute de 2 ... (vezi toată discuția)
Incepere urmarire penala kretsu kretsu Buna ziua, Spuneti va rog cum s eprocedeaza in cazul unui proces de urmarire penala, pe nedrept. Am lucrat candva la o companie de recrutare personal in ... (vezi toată discuția)