avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate sofyamarya

Activitate sofyamarya

Răspuns la discuția PFA - infiintare salon coafura
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti din cunostintele mele,va trebuie aprobarea vecinilor.Apoi va luati casa de marcat si ar fi ideal ca dansii sa se ocupe si de fiscalizare este mult mai simplu,apoi or sa va indrume dansii ce sa faceti mai departe,va mai trebuie un registru unic de control care se elibereaza tot de la finante si costa in jur de vreo 29 lei si un registru inventar si unul de incasari si plati cu care va trebui sa va prezentati la finante pentru a putea fi inregistrate ,registrele se pot procura de la librarii.
Răspuns la discuția registre contabile
Va multumesc,
Răspuns la discuția registre contabile
va multumesc , pentru raspuns si asta inseamna ca absolut tot ce am achizitionat in aceasta perioada pe facturi trebuie inregistrat in registrul inventar,trebuia completat cumva pana la 31 dec 2011 sau in decursul unui an de activitate aici maI am o nelamurire...Si un registru de intrari-iesiri nu este necesar ,sa inteleg?
Ce registre sunt necesare pentru un PFA ce are ca activitate coafura si alte activitati de infrumusetare in afara de :registrul unic de control
registrul jurnal de incasari si plati
registrul inventar in care nu stie nimeni ce trebuie sa completez in el si cum trebuie completat pentru activitatea mea ,specific ca o parte din mobilier am primit-o de la sora mea si nu am facturi ea acea parte. Eu nu am facturi decat pe ceea ce folosesc ,vopsele de par ,fixativ, ,luciu ,pelerina etc.Registrele sunt inregistrate la finante si mi s-a spus ca nu mi-ar trebui si altceva insa mi-e teama sa nu iau vreo amenda ca poate mi-ar fi trebuit si alte documente si pentru faptul ca nu am registrul inventar completat ,specific ca am inceput activitatea in noiembrie 2011, va multumesc si astept un raspuns
Răspuns la discuția Obligatii ca PFA
Va multumesc ,pentru raspuns,dar problema este ca eu figurez cu venituri pe ultimii 5 ani deoarece pe acte eu am fost asociata cu ceilalte doua persoane si activitatea a fost pe numele meu (nici acum nu-mi dau seama cum am putut accepta asa ceva) si-mi este teama sa merg sa cer adeverinta de venit deoarece ma sperie penalizarile .Daca continui ca PFA ,dar ma angajez cu norma redusa la o firma, mai trebuie sa platesc din urma la pensie si sanatate sau nu se poate scapa de asa ceva...,multumesc
Buna ziua!Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema.Acum 5 ani am fost asociata la un IF ,dar numai pe acte ca in realitate eram angajata,dar fara contract de munca,dupa 5 ani ,asociatia s-a inchis ,iar eu m-am autorizat ca persoana fizica pentru a putea profesa ,ca coafeza .Problema apare acum ,caci m-am dus la casa de sanatate, sa vad daca sunt obligata sa platesc ceva deoarece veniturile sunt foarte mici pentru inceput (200-400 intr-o luna) si mi s-a spus ca trebuie sa aduc de la Fisc venitul pe ultimii 5 ani si ca dc am incasat venituri va trebui sa platesc din urma plus penalizari,aceeasi situatie si la casa de pensii ce trebuie sa fac?Ce obligatii am ca PFA cu venituri mici?Daca ma angajez la o alta firma cu contract de munca mai trebuie sa platesc din urma,trebuie sa specific ca si la asociatia familiala unde am lucrat ,veniturile erau tot mici,eram 3 asociati cu trei activitati diferite si nu mi s-a platit nimic deoarece contabilul firmei a spus ca nu este obligatoriu sa se plateasca ceva in afara de impozit,mentionez ca nu am mai lucrat in afara de cei 5 ani, nu stiu cum sa procedez,va rog ajutati-ma cu un sfat,simt ca innebunesc!Va multumesc,