avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... registre contabile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

registre contabile

Ce registre sunt necesare pentru un PFA ce are ca activitate coafura si alte activitati de infrumusetare in afara de :registrul unic de control
registrul jurnal de incasari si plati
registrul inventar in care nu stie nimeni ce trebuie sa completez in el si cum trebuie completat pentru activitatea mea ,specific ca o parte din mobilier am primit-o de la sora mea si nu am facturi ea acea parte. Eu nu am facturi decat pe ceea ce folosesc ,vopsele de par ,fixativ, ,luciu ,pelerina etc.Registrele sunt inregistrate la finante si mi s-a spus ca nu mi-ar trebui si altceva insa mi-e teama sa nu iau vreo amenda ca poate mi-ar fi trebuit si alte documente si pentru faptul ca nu am registrul inventar completat ,specific ca am inceput activitatea in noiembrie 2011, va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: sofyamarya , utilizator 18:57, 9 Martie 2012
Acestea sunt registrele care se cer. In acel registru-inventar trebuie sa treceti obiectele de inventar care au fost cumparate de PFA pentru desfasurarea activitatii. Daca nu aveti inca nu aveti ce sa treceti.
NU UITATI DE REGISTRUL UNIC DE CONTROL, CARE TREBUIE TINUT LA SEDIUL FIRMEI SI PREZENTAT ORGANELOR DE CONTROL ORI DE CATE ORI ESTE SOLICITAT!
Se ia de la Administratia Financiara unde sunteti arondati !
va multumesc , pentru raspuns si asta inseamna ca absolut tot ce am achizitionat in aceasta perioada pe facturi trebuie inregistrat in registrul inventar,trebuia completat cumva pana la 31 dec 2011 sau in decursul unui an de activitate aici maI am o nelamurire...Si un registru de intrari-iesiri nu este necesar ,sa inteleg?
1.In registrul-inventar se trec numai obiectele de inventar.
2.Registrul de plati si incasari este locul unde tineti evidenta facturilor.
3. Registrele se completeaza lunar sau in cazul registrului-inventar cand achizitionati un obiect de inventar.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre pfa Ofelia72 Ofelia72 Bună dimineața. În 6 august am înființat un PFA. Am depus declarația unică, dar nu știu ce trebuie să fac în continuare în legătură cu ANAF-ul? ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila legendkiller legendkiller Buna seara, Mi-am facut un PFA in sistem real, impozit 16% pe profit. Ma ocup de gazduirea paginilor web, mai exact hosting. Pentru eliberarea facturilor, ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabilitate pfa apicultura cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!unchiul meu e pfa cu cod 149 si de 2 ani primeste 1500 euro bani nerambursabili,ajutor european!treaba merge bine,si-a inmultit nr de stupi,mai greu ... (vezi toată discuția)