Bună ziua,
Va rog să mă sfatuiti ce trebuie sa fac în situația în care, casă vecinului de langa mine se dărâmă în curte la mine. Proprietatea lui se afla cu un zid pe limita de proprietate, iar casă este într-o stare foarte proasta. Peretii au fisuri foarte mari, acoperișul este putrezit și de multe ori bucăți de tencuiala de pe casa acestuia au cazut la mine in curte. Am incercat sa vorbesc cu acesta, fara niciun rezultat însă. E foarte recalcitrant și chiar a sărit să o lovească pe mama mea.
Va rog să mă sfatuiti încotro trebuie să mă îndrept pt a rezolva această problemă.
Mulțumesc!
Am să vă explic cât pot de bine problema mea în speranța că mă veți putea îndruma spre o soluție.
Acum aprox. 10 ani părinții mei au început construcția unei case. Au început legal, cu autorizație de construire, cu proiect și avize. Pe parcursul construcției, nu au respectat planul de construire. Au terminat jumătate de casă și din lipsă de bani sau oprit.
Acum după tot acest timp, as dori sa reiau procesul de construire si sa termin această casă.
As vrea sa stiu ce pasi ar trebui sa urmez pentru a construi legal ce a mai rămas de construit și pentru a avea toată documentația în regulă.
Autorizația de construcție e expirată si probabil va trebui să obțin alta, dar ce fac cu proiectul în situația în care jumătate de casă e construită fără a fi respectat planul însă?
Concret, care sunt pașii în ordinea lor pe care trebuie să îi urmez?
Imi puteti oferi mai multe detalii? Are aceeasi valoare ca si cea pe care o primesc de la firma? Deoarece banca mi-a cerut fisa fiscala semnata si stampilata de firma. In plus am intrebat unele persoane care mi-au spus cum ca nu ar fi posibil sa fie scoasa de la finante.
Buna ziua, as dori sa stiu cum pot obtine o fisa fiscala pe anul 2010 daca am pierdut-o si angajatorul refuza sa imi elibereze alta. Am nevoie de aceasta fisa pentru un credit. Exista o baza legala care sa oblige angajatorul sa elibereze fise fiscale la cererea angajatului (daca fisa a fost pierduta, etc)?
In cazul in care nu o pot obtine de la angajator, exista o alta posibilitate de a obtine, eventual de la finante, situatia veniturilor si a impozitelor pe un anumit an sau pana in prezent?
Multumesc!