avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate monica_

Activitate monica_

legally_aid a scris:

In opinia mea, ati putea uza de prevederile art. 80, lit . f din Noul Cod civil , care se refera la ,,tinerea sub observatie a vietii private, prin orice mijoace,,. Mie mi se pare ca acesta ar fi unul dintre mijloacele prin care se aduce atingere vietii dvs. private.Spuneti-le ca exista cai legale prin care li poate impune sa va respecte intimitatea in curtea dvs. si ca veti apela la instanta daca nu doresc de buna voie sa isi schimbe modul de asezare a materialelor, astfel incat sa nu mai depaseasca inaltimea gardului dvs.

va inteleg perfect, pentru ce si eu sunt in aceeasi situatie, numai ca eu in curtea mea sunt vazuta si studiata din trei parti:
- de pe latura din spate, unde un vecin are o vila inalta, terenul e in panta si se vede tot in curtea mea de la ferestrele sale ( dar a lasat distanta fata de gard de aprox 2m, insa inaltimea la care sunt asezate ferstrele ii permite sa vada tot),
- apoi sunt vazuta de pe partea laterala staga, de vecina care si a facut vila pe hat, cu 3 ferstre in curtea mea (uneori fumeaza la geam, isi pune oalele cu mancare pe ferastra si se uita ca la teatru), situatia asta fiind mai grava decat prima, deoarece are ferstrele chiar in fata usii mele si a ferestrelor mele ( distanta din casa mea pana in vila ei e de 3m, insa casa ei e pe hotar),
- maii sunt vazuta de pe latura din dreapta de vecinii dintr u bloc, dar blocul respectiv e distanta de aprox 20 m, asa ca acolo ma deranjeaza mai putin (desi e de 4 etaje).
Va intreb si eu ce i de facut??
Cat de inalte pot face gardurile? macar in spate as vrea sa le fac aprox de 5m, iar pe lateral as vrea sa mi construiesc o camera pana in peretelei ca sa i acopar geamurile.
Ce ma sfatuiti?
sau e mi simplu sa vand si sa plec? ... am cumparat acum 3 ani...

avvalentina a scris:

Ar fi indicat sa indicati pe scurt situatia de fapt pt. a primi cateva sfaturi.

pe scurt: am cumparat acum 3 ani o casa de paianta cu teren ( aprox 100mp). In realitate sunt mai multi mp (cam cu 20). Casa de paianta cade pe mine, motiv pt care trebuie sa o consolidez, dar doresc sa fac si o extindere ( casa are 40mp, fiind cu un perete pe hat, catre vecina din stanga, iar pana in peretele vecinei din dreapta fiind cam 3m), pentru a obtine toate actele necesare, am nevoie de acte si pe bucata de teren in plus, care e o fasie de aprox 60 cm de-a lungul terenului meu, pana in spatele curtii, unde ar fi cam 4m pe 5m. De la vecini stiu ca acolo in spate statea o batrana care a murit acum mult timp, iar terenul sau se pare ca a fost ''impartit'' intre vecini. Eu acolo am gasit gardul, nu l am mutat, dar am nevoie sa construiesc un hol in fata casei, sa ma lipesc de peretele vecinei, aprox 3m, vecina care are casa pe hat ( si are si vreo 3 geamuri la mine in curte, singura solutie de a scapa de geamurile ei fiind sa ridic eu altceva), dar ma impiedic de cei aprox 50-60 de cm care s ar parea ca nu sunt ai mei (rezulta si din masuratori si din cadastru, ca intre mine si vecina cu geamuri era un drum de acces, se pare pt batrana care a murit, insa vecina cu geamuri si a luat si ea o bucata de teren din acel drum, facandu si o vila inalta pe hat).
Mai mentionez ca pe aici prin zona (sector 2) oamenii nu prea au acte pe constructii, iar cand i am facut reclamatie la primarie (dupa 2 ani jumatate, ca nu m am inteles cu ea cu vorba buna) pentru ferestre si apa de pe casa care cadea la mine (intre timp si a pus burlane, ferestrele au ramas la fel), raspunsul celor de la primarie a fost ca fapta s a prescris dupa 2 ani, deci poate sta linistita cu casa facuta ilegal...
Asa ca singura mea speranta , pentru un pic de intimitate, este sa mi fac acolo un hol, o camera... insa pentru a le face legal, am nevoie de acte, iar ca sa obtin aut de constr trebuie sa obtin un act pentru acea bucata de teren...
Aveti alte idei sau solutii? ma poate ajuta cineva? care ar fi pasii de urmat?
va multumesc din suflet pentru orice sugestie.

mutumesc mult pentru indrumari, mai am o intrebare , va rog, e obligatoriu sa ma reprezinte un avocat in aceasta procedura? sau pot incerca si singura? unde anume trebuie sa merg pentru a deschide aceasta actiune?
nu ma pricep, n am mai avut astfel de probleme si de aceea intreb.
buna ziua!
caut un avocat care sa doreasca sa ma ajute intr o actiune prin care solicit instantei sa constate ca sunt proprietarul unei diferente de teren.
multumesc
(bucuresti)
buna ziua!
poate n am nimerit unde trebuie?
trebuia sa scriu in alta parte?
sau e atat de greu raspunsul? :((
sau e prea usor? :help:
am inteles ca se numeste uzucapiune aceasta actiune. e posibil sa se cheme altfel si sa nu fi nimerit bine, dar poate mi zice totusi cineva despre ce e vorba...
multumesc anticipat. :vishenka:
nu ma poate ajuta nimeni?...
da, am cumparat cu carte funciara, si masuratorile le am facut acum, nu atunci. mentionez ca terenul este in panta.
Buna ziua!
acum 3 ani am cumparat o casa cu un teren in Bucuresti. Mai intai am vazut casa si terenul, mi au placut, apoi dupa un timp am vazut actele, pe fuga, in drum spre notar unde am facut precontractul. Acum totul e cumparat legal, achitat, insa e o problema: in realitate am mai mult teren decat in acte. Se pare ca in fundul curtii, mai era o proprietate, a unei batrane care a murit de mult, si vecinii au tras de terenul ei, o parte ramanand si la mine ( eu asa am cumparat, acolo era gardul). Terenul in plus are o suprafata aproximativa de 5m pe 6m, plus ar trebui sa mai fie un metru, ca un drum de acces, incepand de la strada pana in fundul gradinii. Insa vecina din dreapta se pare ca a luat si ea, pentru ca nu iese la masuratori. Ideea e ca nimeni nu stie nimic de terenul acesta, nimeni nu l revendica.
Problema mea este ca vreau sa construiesc ceva, casa pe care am luat o fiind una veche, din paianta. Deschiderea la strada este de un total de aprox 7 m, din care 4 reprezinta peretele casei mele. Vecina din dreapta are casa pe hat. As fi vrut sa construiesc un hol care sa vina lipit de casa ei, adica intre casa ei si casa mea veche, sa acopar practic curtea pana in peretele vecinei, insa legal apare problema cu terenul despre care vorbeam. Ce ar trebui sa fac?
Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Exista sanse sa pot schimba legal schita terenului, astfel incat sa fie inclusa si bucata de care vorbeam?
Ma poate ajuta cineva?
Cam cat ar costa aceasta actiune si cam cat ar dura ? Multumesc.