avvalentina a scris:
Ar fi indicat sa indicati pe scurt situatia de fapt pt. a primi cateva sfaturi.
pe scurt: am cumparat acum 3 ani o casa de paianta cu teren ( aprox 100mp). In realitate sunt mai multi mp (cam cu 20). Casa de paianta cade pe mine, motiv pt care trebuie sa o consolidez, dar doresc sa fac si o extindere ( casa are 40mp, fiind cu un perete pe hat, catre vecina din stanga, iar pana in peretele vecinei din dreapta fiind cam 3m), pentru a obtine toate actele necesare, am nevoie de acte si pe bucata de teren in plus, care e o fasie de aprox 60 cm de-a lungul terenului meu, pana in spatele curtii, unde ar fi cam 4m pe 5m. De la vecini stiu ca acolo in spate statea o batrana care a murit acum mult timp, iar terenul sau se pare ca a fost ''impartit'' intre vecini. Eu acolo am gasit gardul, nu l am mutat, dar am nevoie sa construiesc un hol in fata casei, sa ma lipesc de peretele vecinei, aprox 3m, vecina care are casa pe hat ( si are si vreo 3 geamuri la mine in curte, singura solutie de a scapa de geamurile ei fiind sa ridic eu altceva), dar ma impiedic de cei aprox 50-60 de cm care s ar parea ca nu sunt ai mei (rezulta si din masuratori si din cadastru, ca intre mine si vecina cu geamuri era un drum de acces, se pare pt batrana care a murit, insa vecina cu geamuri si a luat si ea o bucata de teren din acel drum, facandu si o vila inalta pe hat).
Mai mentionez ca pe aici prin zona (sector 2) oamenii nu prea au acte pe constructii, iar cand i am facut reclamatie la primarie (dupa 2 ani jumatate, ca nu m am inteles cu ea cu vorba buna) pentru ferestre si apa de pe casa care cadea la mine (intre timp si a pus burlane, ferestrele au ramas la fel), raspunsul celor de la primarie a fost ca fapta s a prescris dupa 2 ani, deci poate sta linistita cu casa facuta ilegal...
Asa ca singura mea speranta , pentru un pic de intimitate, este sa mi fac acolo un hol, o camera... insa pentru a le face legal, am nevoie de acte, iar ca sa obtin aut de constr trebuie sa obtin un act pentru acea bucata de teren...
Aveti alte idei sau solutii? ma poate ajuta cineva? care ar fi pasii de urmat?
va multumesc din suflet pentru orice sugestie.