avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune - introducerea in acte a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune - introducerea in acte a unui teren

Buna ziua!
acum 3 ani am cumparat o casa cu un teren in Bucuresti. Mai intai am vazut casa si terenul, mi au placut, apoi dupa un timp am vazut actele, pe fuga, in drum spre notar unde am facut precontractul. Acum totul e cumparat legal, achitat, insa e o problema: in realitate am mai mult teren decat in acte. Se pare ca in fundul curtii, mai era o proprietate, a unei batrane care a murit de mult, si vecinii au tras de terenul ei, o parte ramanand si la mine ( eu asa am cumparat, acolo era gardul). Terenul in plus are o suprafata aproximativa de 5m pe 6m, plus ar trebui sa mai fie un metru, ca un drum de acces, incepand de la strada pana in fundul gradinii. Insa vecina din dreapta se pare ca a luat si ea, pentru ca nu iese la masuratori. Ideea e ca nimeni nu stie nimic de terenul acesta, nimeni nu l revendica.
Problema mea este ca vreau sa construiesc ceva, casa pe care am luat o fiind una veche, din paianta. Deschiderea la strada este de un total de aprox 7 m, din care 4 reprezinta peretele casei mele. Vecina din dreapta are casa pe hat. As fi vrut sa construiesc un hol care sa vina lipit de casa ei, adica intre casa ei si casa mea veche, sa acopar practic curtea pana in peretele vecinei, insa legal apare problema cu terenul despre care vorbeam. Ce ar trebui sa fac?
Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Exista sanse sa pot schimba legal schita terenului, astfel incat sa fie inclusa si bucata de care vorbeam?
Ma poate ajuta cineva?
Cam cat ar costa aceasta actiune si cam cat ar dura ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: monica_ , utilizator 16:21, 9 Martie 2012
ati cumpaat acel teren cu carte funciara? Masuratorile au fost facute la cumparare sau ati masurat acum dupa ce v-ati mutat?
da, am cumparat cu carte funciara, si masuratorile le am facut acum, nu atunci. mentionez ca terenul este in panta.
nu ma poate ajuta nimeni?...
buna ziua!
poate n am nimerit unde trebuie?
trebuia sa scriu in alta parte?
sau e atat de greu raspunsul? :((
sau e prea usor? :help:
am inteles ca se numeste uzucapiune aceasta actiune. e posibil sa se cheme altfel si sa nu fi nimerit bine, dar poate mi zice totusi cineva despre ce e vorba...
multumesc anticipat. :vishenka:
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
monica_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat care sa ma reprezinte intr-o actiune monica_ monica_ buna ziua! caut un avocat care sa doreasca sa ma ajute intr o actiune prin care solicit instantei sa constate ca sunt proprietarul unei diferente de teren. ... (vezi toată discuția)
Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii proprietatii private malancioiu malancioiu Detin o casa proprietate privata al carei teren se invecineaza pe una din laturi cu alt teren pe care exista un depozit de cherestea( punct de lucru ... (vezi toată discuția)