avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate emmaolaru

Activitate emmaolaru

Buna ziua,

Am incheiat un antecontract pentru vanzarea unui apartament, insa intre timp am gasit un cumparator care ofera un pret mai bun. In antecontract sunt precizate ca si clauze:
(i) daca CVC nu se incheie din culpa promitentului vanzator, acesta este obligat sa restituie avansul cu titlul de arvuna si daune de interese
(ii) promitentul cumparator va avea dreptul sa solicite inscrierea in CF a unei ipoteci legale asupra imobiliului pentru restituirea sumei platite cf. art 2386 NCC pct 2
(iii) partile solicita notarea antecontractului in CF cf art 906 NCC.

In ideea ca as dori sa solicit rezilierea antecontractului, intrebarea mea este: daca respect punctul (i), adica returnez arvuna si platesc daunele, poate cealalta parte (cumparatorul) poate sa aiba alte solicitari, ex. sa ceara in instanta plata pentru prejudiciile cauzate, sau o hotarare care sa tina loc de CVC?

Multumiri anticipate pentru raspuns si sfaturi.
EO
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Buna ziua,

Sunt in CCC de doi ani din mai 2012, singurul venit fiind indemnizatia de crestere. As dori sa stiu daca trebuie sa platesc contributie la sanatate din venitul realizat din vinderea unui imobil.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
EO


Buna ziua,

Sunt in CCC de doi ani din mai 2012, singurul venit fiind indemnizatia de crestere. As dori sa stiu daca venitul realizat din vinderea unui imobil, venit impozabil, poate reprezenta o problema in ceea ce priveste plata acestei indemnizatii? Am inteles ca pe durata CCC nu pot avea venituri impozabile, indemnizatia fiind suspendata, acordanu-se stimulentul de insertie. Sau legea face referire in acest caz numai la cele provenite din salarii, activitati independente si din activitati agricole?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
EO
Buna ziua!

Intrebarea mea se leaga de acelasi subiect, insa as dori sa ma lamuriti in legatura cu situatiile in care tatii nu indeplinesc conditiile de acordare si drept urmare de acea luna in cauza ar putea beneficia tot mama.
Care sunt aceste situatii? Ce se intampla de exemplu in cazul in care tatal, desi are domiciliul in tara, nu locuieste in Romania, lucrand intr-un stat membru U.E. si a lucrat acolo si in perioada de 12 luni premergatoare nasterii copilului? Se depune o declaratie pe proprie raspundere, sau este nevoie de documente doveditoare de la angajatorul din strainatate? Ce documente?
Parintii pot decide cand sa faca schimbul, optand de exemplu in asa fel incat tatal sa beneficieze de concediu in luna 24 din cele 24 de luni pentru care ar opta mama?

Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
E.O.