Buna ziua,
Am o problema la care asi dori sa va cer sfatul. Este vorba despre recuperarea taxei auto pentru un autoturism cumparat si inmatriculat din Romania.In luna 06. 2016 am cumparat masina de la o persoana fizica,care la randul lui,a cumparat-o de la un cab.medical ,care acumparat-o.....In fine.primul proprietar a fost o firma care a cumparat masina in leasing din reprezentanta din tara.Cel de la care am cumparat masina, nu a stiut sa imi spuna despre istoria platii taxei de inmatriculare(daca a mai fost platita ,sau nu).In momentul inmatricularii,am cerut hartie de la finante,in care au spus ca nu este platita taxa.Am platit cat mi-au calculat,ca sa pot inmatricula masina. Intrebarea mea este,daca pot recupera aceasta taxa,tinand cont,ca legea a fost declarata ilegala.Am inteles ca pentru masinile din Romania nu se poate recupera taxa,ci numai pentru masinile aduse din afara???
Daca nu se poate recupera taxa pentru masinile din Romania,care ar fi motivul ?
Buna ziua,
va rog frumos,daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
Fratele meu locuieste in Canada si ar trebui sa imi faca o imputernicire pentru a putea sa il reprezint in relatia cu banca sau tribunalul (daca este cazul) in vederea solutionarii problemelor care pot sa apara in aplicarea legii darii in plata.
Cum ar trebuii sa procedeze si ce acte trebuie sa imi trimita
Multumesc frumos.
prin mutarea la mine se schimba si situatia pensiei alimentare (de exemplu),program de vizita ,situatia locativa actuala ,etc.
Eram curios ,daca se pot stabili aceste lucruri de comun acord,la notar.Nu stiam cat este de importanta sentinta judecatoreasca care este in vigoare in acest caz.Daca notarul poate face o noua conventie cu care pot sa ridic poprirea de pensie alimentara de la serviciu.
multumesc
Buna ziua,Am o intrebare legata de o hotarare judecatoreasca (custodie copil la mama),daca aceasta sentinta se poate schimba la notariat cu acordul partilor.Fetita (14 ani )doreste sa stea la mine.Nu mai vrea sa stea cu mama (prefera sa fuga de acasa decat sa stea cu ea).
Daca ma inteleg cu mama ei,(pentru binele copilului)si este de acord ca fetita sa stea la mine,se pot rezolva actele la notariat sau trebuie obligatoriu la tribunal.
Multumesc frumos