avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare sentinta judecatoreasca la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare sentinta judecatoreasca la notar

Buna ziua,Am o intrebare legata de o hotarare judecatoreasca (custodie copil la mama),daca aceasta sentinta se poate schimba la notariat cu acordul partilor.Fetita (14 ani )doreste sa stea la mine.Nu mai vrea sa stea cu mama (prefera sa fuga de acasa decat sa stea cu ea).
Daca ma inteleg cu mama ei,(pentru binele copilului)si este de acord ca fetita sa stea la mine,se pot rezolva actele la notariat sau trebuie obligatoriu la tribunal.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adrianlupeanu , utilizator 12:31, 23 Februarie 2016
O hotarare judecatoreasca nu poate fi modificata printr-un act notarial, puteti insa incheia la notar o alta conventie.
multumesc frumos pentru raspuns
Pai prin alta convenție nu se dorește schimbarea situației asupra căreia s-a pronunțat instanta?
Ori va adresati instantei și eventual puteți depune acolo un acord, ori se muta la dvs fără acte oficiale, eventual cu un înscris intre părți, un fel de dovada ca sta la dvs cu acordul mamei.
Dacă vreți ceva oficial adresați-vă instantei.
prin mutarea la mine se schimba si situatia pensiei alimentare (de exemplu),program de vizita ,situatia locativa actuala ,etc.
Eram curios ,daca se pot stabili aceste lucruri de comun acord,la notar.Nu stiam cat este de importanta sentinta judecatoreasca care este in vigoare in acest caz.Daca notarul poate face o noua conventie cu care pot sa ridic poprirea de pensie alimentara de la serviciu.
multumesc
Nu se poate la notar.
Doar la instanta se poate conform legii.

Dacă va înțelegeți amiabil o puteți face și fără sa implicați statul.

Alte discuții în legătură

O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)
Sanse la un proces viitor de custodie Ana2018 Ana2018 Buna ziua . Imi puteri spune, va rog frumos, cum am mai multe sanse la custodie intr- un proces viitor. Sotul doreste ca minorul de 3 ani sa aibă domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divorț mymy10 mymy10 Divorțul și partajul la notariat are putere ca și cel de la tribunal? Trebuie ca unul din cei doi sa obțină o suta în cazul în care renunță la unele ... (vezi toată discuția)