avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare sentinta judecatoreasca la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare sentinta judecatoreasca la notar

Buna ziua,Am o intrebare legata de o hotarare judecatoreasca (custodie copil la mama),daca aceasta sentinta se poate schimba la notariat cu acordul partilor.Fetita (14 ani )doreste sa stea la mine.Nu mai vrea sa stea cu mama (prefera sa fuga de acasa decat sa stea cu ea).
Daca ma inteleg cu mama ei,(pentru binele copilului)si este de acord ca fetita sa stea la mine,se pot rezolva actele la notariat sau trebuie obligatoriu la tribunal.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adrianlupeanu , utilizator 12:31, 23 Februarie 2016
In mod normal nicio tranzactie contrara unei prime hotarari judecatoresti care implica un minor nu ar trebui sa se oficializeze DECAT prin Instanta. Interesul superior al minorului, investigat de instanta, s-ar putea sa nu coincida cu intelegerile parintilor, fie ele si notariale.
Pai...doar o intelegere intre ei la mica intelegere ar merge fara instanta de judecata.
Daca ei se inteleg o rezolva la mica intelegere.Legea lasa oamenii sa se inteleaga.
Marea intelegere doar la instanta se poate.
Pai asta spun si eu: ori o fac discret, ori in instanta. Varianta cu notarul nu mi se pare deloc ok.
Varianta cu notarul nici nu este prevazuta de lege si nici nu este utila.
Adica un act notarial ar fi precum o chitanta de mana ca valoare juridica.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)
Sanse la un proces viitor de custodie Ana2018 Ana2018 Buna ziua . Imi puteri spune, va rog frumos, cum am mai multe sanse la custodie intr- un proces viitor. Sotul doreste ca minorul de 3 ani sa aibă domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divorț mymy10 mymy10 Divorțul și partajul la notariat are putere ca și cel de la tribunal? Trebuie ca unul din cei doi sa obțină o suta în cazul în care renunță la unele ... (vezi toată discuția)