avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate alex-19791979

Activitate alex-19791979

buna ziua rog frumos daca ma ajutati cu un model pentru prelucrare date cu carcter personal , la incarcarea declaratiei trebuie si o scurta prezentarea , poate a re cineva acea scurta prezentare ?
multumesc frumos .
OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului cu modificarile si completarile ulterioare prevede, la articolul 18 alineatul 7, introdus prin Legea nr. 7/2007, ca "perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta".

Legea 448/2006 prevede ca persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza de concediu si indemnizatie de crestere a copilulului cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani. La articolului 13 alineatul 8 se precizeaza ca perioada de concediu " constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta."
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (3) din Legea nr. 53/2003-Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca confera salariatului vechime in munca.

Vechimea in munca poate fi dovedita cu carnetul de munca, precum si cu alte acte doveditoare, conform legii.
tot nu sunt lamurit , cine ar trebui sa plateasca impozit
Buna ziua , in urma cu 1 an am asiguarat o cladire pt un imprumut la banca .Polita a fost cesionata catre banca . Acum o jumatate de an cladirea a suferit un incendiu si a fost distrusa in totalitate , societatea noastra a primit despagubirea dar suma de bani primita sa dus la banca in contul imprumutului . aCUM AU VENIT FINANTELE SA PLATIM IMPOZIT PE ACEEA DESPAGUBIRE , dar nu mi se pare corect , deoarece toti bani sau dus la banca , oare nu ar fi trebuit , ca banca sa plateasca impozit din moment ce au luat toti bani din despagubire ( fac precizarea ca in ziua in care am primit bani de la asigurator banca a fost instintata si ne a blocat contul sa nu retragem banii si bineinteles , ia retras ea in contul datoriei , nu nu am dispus nici o clipa de bani cum puteam oare sa platim impozit pe profit din ei )
Cei de la finante ne au lasat o decizie de impunere in care avem de plata acel impozit , si de aceea va rog daca puteti sa ma ajutati , cu raspunsul la urmatoarea intrebare CINE TREBUIE SA PLATEASCA ACEL IMPOZIT ?
Din cunostinntele mele cesionarea se face cu toate obligatiile deci cred ca banca ar trebui sa plateasca
Discuție sauna
am o rugaminte ajutatima plz unde gasesc in catalogul mijloacelor fixeclasificarea pentru o sauna , sau acesta se inregistreaza pe cladiri ?
Discuție dobanzu
va rog ajutor pt determinarea cuantumului dobanzii legale datorate de debitor care nu a platit la scadenta facturi livrare marfa din luna martie 2011 pe care le a acceptat avnd in vedere OG 9 / 2000 in vigoare pana in luna sepembrie si apoi OG 13 / 2011
Mentionez ca nu sa incheiat contract cu debitorul unde sa fie stipulate dobanziile si penalitatile motiv pt care vrem sa solicitam plata dobanzii legale