avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate asociatia_mea

Activitate asociatia_mea

Buna ziua,

Am si eu o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. In urma cu ceva timp (anul trecut) am vandut un autoturism unei pers fizice pentru care am incheiat un contract de v-c inter mine si pers respectiva, dar fara sa mergem la un notar sau la un birou care se ocupa cu acte de v-c masini (gen cele de la targ vitan). Precizez ca masina nu a fost inmatriculata permanent pe numele meu, ci doar 3 luni temporar (masina a fost adusa din germania). Pentru inmatricularea temporara am luat-o in evidenta temporar timp de 3 luni consecutive. Intrebarea mea este urmatoarea: in vederea scoaterii din evidenta de la Directia de taxe si impozite locale am nevoie de un contract de v-c autentificat la notar obligatoriu sau este valabil contractul de v-z pe care il am? De la directia de taxe si impozite mi-au zis ca tb sa il autentific la notar, in caz contrar tb sa platesc ipozitul pe auto de anul trecut si pana in prezent...
Astept sfaturile/solutiile dvs. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția taxa auto
Se poate inmatricula si fara plata taxei? poate fi actionat ANAF-ul in instanta pe motiv ca aceasta taxa este abuziva? Daca DA, care ar fi procedura si cam cat ar dura cu aproximatie? mai pot circula cu masina? in prezent am primul rand de nr. rosii si mai pot lua pentru inca 2 maxim, dar dupa aceasta perioada ce o sa fac daca procesul nu s-a finalizat?
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de taxa de poluare. Am achiztionat de curand o masina din Germania (second hand) si vreau sa o inmatriculez in Romania. Pentru asta sunt mai mult proceduri: identificare RAR, ITP si plata taxei de pouluare, care pentru masina mea este destul de mare, in jurul a 9000 de RON.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa imi imatriculez masina fara platesc aceasta taxa? si daca DA, ce anume trebuie sa fac? cum anume pot asta, sa actionez statul in judecata?
Am citit un articol pe internet in care am vazut ca au fost persoane pe undeva prin Cluj care au avut castig de cauza in acest sens.
Astept raspunsul dvs. cu interes.
Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Parinti au decedat amandoi, intai mama si apoi tata, insa nu s-a facut succesiunea nici dupa mama, nici dupa tata.
Suntem 3 frati, ceilalti 2 au casele lor insa au insa nu sunt de acord cu succesiunea, au pretentii financiare pe care nu pot sa le onorez.
Unul dintre ei a devenit proprietar al casei unde locuieste dupa mai multi ani in care a platit impozitul pe casa, dar fara sa ii transfere tata dreptul de proprietate pe numele lui, deoarece casa a fost cumparata pe tata si a fost pe numele lui.
Intrebarea mea este urmatoarea, daca nu se face succesiunea, pot deveni dupa un anume timp (10-15 ani) proprietar al casei + teren fara sa fac succesiunea, asa cum s-a intamplat si in cazul lui?
Astept raspuns din partea dvs. Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Doresc sa infiintez o Asociatie si pe langa sediul social, sediul central, doresc sa imi mai deschid si 2 sucursale, fara personalitate, potrivit art. 13.1 din OG 26.

Intrebarea mea este: pot face acest lucru in momentul infiintari? sau este obligatoriu ca Asociatia sa existe?

Multumesc anticipat!