avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters245238

Activitate ContSters245238

As vrea sa stiu ce presupune munca de administrare a unei biserici? Ce acte contabile se intocmesc? Registru jurnal? Registru de casa? sau doar in Excel, niste calcule? Ce studii trebuie sa am, ca sa fiu administrator in biserica? Trebuie sa am studii contabile? Ce declaratii trebuie sa depun? Intreb pentru ca, nu mi s-au spus multe, dar din cate am inteles....raspunderea e mare, bani nu prea si nu vreau sa am surprize, nestiind in ce ma bag, de la inceput. Multumesc mult.
Daca vreti sa faceti Asociatie de proprietari, trebuie mai intai sa verificati, tevile de apa, gaze, daca pornesc de la o singura scara, sau sunt deja pe fiecare scara, si au contoare sau nu. Pentru ca trebuie sa faceti contract separat cu furnizorii. Ex: radet, apa nova, repartitoare de caldura, gunoi, energie electrica,gaze,lift. Intretinerea se calculeaza pe baza acestor facturi si a nr de persoane care locuiesc pe scara.
Am verificat, pe portalul Min Justitiei, nu exista nici un dosar. E suspect, pentru ca anul trecut in aprilie, s-a platit avocata, si s-au facut " demersurile."
Deci.............e posibil cineva sa fi retras, acuzatiile sau sa fie inca, la Politie!!!!!!?????????????
Avocatul nu e din Bucuresti, si a fost "ales" de Presedinte.Deci toti sunt, au fost "mână in mână"(presedinte, administrator, cenzor).
S-a produs o frauda la un bloc,administratorul, neplatind facturile. Unii din proprietarii din bloc au platit pt sumele datorate catre furnizori. S-a angajat un avocat, pt recuperarea banilor de la fostul administrator, prin proces, etc.Am cerut detalii privind stadiul procesului, Presedintele refuza sa-mi spuna ceva,am cerut sa merg la proces.Mi s-a spus ca voi vedea banii pe care i-am dat pt achitarea datoriilor peste 3 ani, la finalizarea procesului. Eu cred ca banii se vor da inapoi dar tot de la proprietari prin facturile nejustificat de mari, care se incaseaza acum.
Care este dovada existentei unui proces pe roll?
Cum pot afla acest lucru?
Trebuie sa fac o sesizare la Primaria de sector?