Am primit un email de la HR ca timp de 2 ore intrarea din fata va fi restrictionata ca vine nu stiu ce latrau din Germania la sediu la Deutsche Bank, aceasi cladire unde avem si noi biroul. Cladirea mai are alte 2 intrari secundare, deci nu ne sechestreaza aici.
Dar exista cadru legal prin care se poate face asta sau macar nu ar trebui sa aiba o 'foaie' oficiala in care sa scrie asta ?
Vecinul de dedesubt a montat prost centrala termica, evacuarea este lipita de perete, in loc sa fie macar la 30 cm distanta.
Toate gazele de evacuare intra in casa la mine.
Am folosit toate mijloacele de a convinge vecinul (o femeie, nu vreau sa fiu misogin aici), am facut reclamatie la Politia Locala, la Distrigaz, au venit, au facut poze, au zis ca nu e treaba lor (clasic romanesc).
Cum pot obliga vecinul sa monteze corect Centrala Termica, pentru ca este evident ca nu este montata corect, iar 'nenorocitii' care au montat-o probabil au montat-o asa ca le-a fost mai lejer.
Din moment ce scrie CLAR intr-un act ceva, de ce sa mai cer garantie !? Greseala mea este doar pentru ca nu m-am gandit ca traim in ROMANIA si asa se procedeaza. Daca pentru anumite sume nu exista o procedura rationala, inseamna ca traim in CODRU ! Si pot si eu maine sa dau o teapa cuiva si sa nu patesc nimic, daca nu depasesc limita de 2000 lei ...
In decembrie anul trecut am cumparat un apartament cu prima casa de la o persoana de o etnie usor de ghicit, i-am lasat sa mai stea inca 3 luni de zile sa isi gaseasca altceva, oricum eu nu ma grabeam sa ma mut.
In contractul de vanzare cumparare scria CLAR ca pe 1 martie se va preda apartamentul (care pentru timp de 3 luni le era instrainat lor) FARA DATORII LA LUMINA SI INTRETINERE. Lucru care probabil l-ati anticipat, din moment ce am deschis acest subiect, NU S-A INTAMPLAT. Mai mult in 3 luni de iarna persoanele respective, probabil avand planul dinainte in cap, au adunat la intretinere datorii de 2000 ron si la lumina 300 lei.
Am fost nevoit sa le platesc eu, am platit lumina prin Internet Banking ca sa ramana dovada ca eu am platit-o, am platit intretinerea si pe chitanta scrie numele meu, am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca le poate trimite o scrisoare de somatie (in valoare de 300 lei, cam mult pentru mine, din moment ce oricum am suferit o pierdere mare si neasteptata, 2300 lei + rata la apartament nu iti face viata tocmai fericita).
Deci m-am lovit de clasica nu merita efortul. Problema este ca nu stiu unde s-au mutat ei, iar de la un avocat am inteles ca sa aflu de la cei care se ocupa cu apartamentele, ca ei au luat un alt apartament, e destul de complicat si costa.
Pentru administratorii de bloc exista un sistem bun pus la punct in care ei nu platesc nimic pentru recuperarea datoriilor, banii ii recupereaza avocatul de la cei care nu au platit. Noi persoanele fizice nu avem o astfel de protectie si din acest motiv unii oameni, care toata viata au trait asa facand rau altora, profita. Acestia aveau banii ca i-au primit de la mine, a fost vorba doar de rea credinta.
Intrebarea mea este, are rost/este posibil sa mai recuperez banii respectivi fara sa platesc mai mult decat am de recuperat, eventual sa ia banii avocatul de la cei care nu au platit ?
Sau trebuie sa ma resemnez si sa inghit in sec (pentru a nu stiu cata oara) si sa imi vad de treaba in continuare ?
In timp ce ma intorceam de la serviciu pe calea 13 Septembrie fix in mijloc se afla un canal care era dezgropat, se circula bara la bara cu 40km/h si nu am putut sa vad groapa din cauza masinii din fata (de obicei ocolesc gropile). In schimb am auzit groapa intr-un mod in care niciodata nu am mai auzit, moment in care cauciucul meu (in valoare de 500 lei) a explodat, Janta mea de aluminiu a fost indoita, si nu stiu ce alte avarii a mai suferit masina noua (25 000 km), ca am luat si cu roata din spate groapa doar ca nu a explodat cauciucul.
Am poza cu cauciucul, am poze cu groapa respectiva, intrebarea mea este daca cineva va plati pentru lucrul acesta, sau ca de obicei trebuie sa ma duc acasa cu capul in jos inghitind in sec (pentru a nu stiu cata oara) deoarece procedura de 'judecata' nu merita efortul ?
Tin sa mentionez ca din Baneasa pana acasa este un adevarat slalom printre gropi, iar banii care vin la stat, din taxele pe automobile, drumuri, accizele pe benzina, sunt FOARTE MULTI, si ai fi sperat macar la conditii cat de cat decente, sa nu iti distrugi masina, sa nu iti fie in pericol viata. Am precizat ca aveam 40 km / h pentru ca din Baneasa pana la Sebastian e bara la bara, si sa elimin baietii destepti care sar repede cu replica: "daca mergeai prea tare, normal".
Cum as putea sa ma asigur ca nu exista nici o firma/pfa pe noul apartament cumparat, precum si ca fostii proprietari si-au schimbat adresa de buletin ?