avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate eco_danny

Activitate eco_danny

Stimata doamna gi_jane...sunteti ironica,dar nu e cazul..Nu se stie niciodata pe ce drumuri va poarta viata...Nu sunt de principiul.."barbatul nu are niciodata dreptate"...Cat despre patronul de care vorbesc...e foarte adevarat..nu el trebuia sa gestioneze situatia familiala a angajatului..Dar,cand este atentionat ca orele de curs sunt altceva... si RUGAT sa ia in considerare cele spuse..si nu face absolut nimic,ba mai mult,acopera relatia(asta dupa spusele domnisoarei),nu cred ca este tocmai in regula.Barbatul s-a intors la familie,asa cum fac cei mai multi,sau mai bine zis a incercat,dar nu mai exista cale de intoarcere si poate daca omul acela ar fi acceptat un dialog ar fi putut salva ceva..repet,fiind vorba si de un copil.
Nu mai aruncati vorbe rauttacioase cu atata usurinta,e greu sa simti ce simte o mama in asa situatie...
Oricum,se pare ca dl patron instructor a reactionat in momentul in care i-am trimis mail cu un "copy-paste"...ca tot se poarta...din conversatia mea cu domnisoara..in care ea face afirmatii la adresa lui...cum ca stia de relatie si o acoperea...Se teme oare de ceva??Macar si de o publicitate? Mai ales ca noul angajat este concediat de la alta firma pe acelasi motiv...deci se pare ca e o adunatura....
Poate exagerez,recunosc,sunt inca sub impulsul celor petrecute....Dar cu sinceriate cred ca nu ar trebui tolerate asemenea comportamente,dar asta tine de moralitatea fiecaruia pana la urma..Si nu e vorba de comunism.....
Oricum, dincolo de toate ,exista instanta suprema...ceea ce s-a si dovedit in final..si fiecare rapunde pentru felul in care isi traieste viata....

Si da...sunt de acord cu domnul(cred) doberv...e o poveste de viata...

Tot raul spre bine....:">

Si,a propos de faptul ca orice sot e angajatul cuiva....cred ,totusi,ca daca omul face altceva la birou in timpul serviciului,angajatorul ia niste masuri...Cam despre asta e vorba....
Poate e un subiect mult prea personal ,imi cer scuze,dar as vrea sa stiu daca,dincolo de legile nescrise ale eticii si dincolo de deontologie exista si o reglementare juridica a propos de acest subiect..Pe scurt,instructor auto cu familie(Inclusiv copil) incepe o relatie cu o eleva pe perioada scolarizarii (martori sunt si alti cursanti care au vazut-o pe domnisoara in timpul orelor lor de conducere,stand pe bancheta din spate).Eleva stia de existenta familiei instructorului. In final cei doi pleaca din tara,fara a anunta familia,care afla ulterior pe diverse cai........Din discutiile ulterioare,eleva sustine ca patronul stia de relatia lor,ba chiar o acoperea..sunt declaratiile ei,exista dovada scrisa...Mentionez,de asemenea,pentru ca mi se pare important,faptul ca patronul a fost apelat telefonic la un moment dat,cand ceva nu parea in regula,solicitandu-i acestuia o intalnire pentru a discuta...,dar nu s-a concretizat.Si chiar cu o saptamana inainte de "fuga" celor doi,cand lucrurile chiar erau in neregula,fara a sti concret despre ce si cine este vorba,patronul a fost din nou informat printr-un sms,la care din nou nu a raspuns...
Dupa ce raul s-a produs si au fost aflate toate detaliile,patronul scolii de soferi a fost din nou informat,inclusiv de afirmatiile elevei care sustine ca el stia de relatie,inca dinainte de-a pleca din tara..Evident el neaga,spunand ca viata personala a angajatilor nu-l intereseaza..Este absolut normal,dar...cand viata personala a angajatului este afectata de ceea ce se intampla la locul de munca..oare chiar nu ar trebui sa-l intereseze???Cu atat mai mult cu,cat a fost afectat un copil,care a fost abandonat....Poate daca avea loc o discutie in momentul cand i s-a semnalat ca ceva nu e in regula,raul nu s-ar fi produs.
Intre timp relatia celor doi s-a terminat,ambii s-au intors in tara,instructorul reluindu-si locul de munca..la aceeasi scoala. Dar familia s-a destramat,nu exista cale de intoarcere..Si..ca fapt divers (oare?)),patronul respectiv tocmai a mai angajat un alt instructor,care a fost dat afara de la alta scoala de soferi pe motiv.ca....exact..se "cuplase' cu o eleva....Sunt lucruri reale,verificabile.
Deci,exista vreo reglementare juridica in acest sens?Ma refer la faptul ca relatia a inceput pe perioada scolarizarii si ca la un moment dat patronul scolii a aflat,dar nu a luat nici o masura.Poate fi sesizat vreun for?Raul oricum e produs,dar avand in vedere moralitatea si a acestui patron,poate fi tras la raspundere in vreun fel?Multumesc..
Răspuns la discuția Pensie intretinere minor
Nu am nici o hotarare judecatoreasca,deocamdata nu am facut nici un demers.Exista o formulare tip?Trebuie sa depun la judecatorie ?Mentionez ca noi nu am fost casatoriti,dar tatal recunoaste copilul,nu e nici o problema in acest sens.Asta va rog sa-mi spuneti,ce am de facut ca si prim pas,o actiune la judecatorie?Cum trebuie formulata?Si in aceasta cerere trebuie sa mentionez ca a plecat din tara?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Daca tatal este plecat din tara,cum poate fi formulata cererea pentru pensie?Adica nu poate fi vorba de dovada de la locul ce munca...Si cunosc doar orasul in care se afla.Poate fi gasit de Politie sau cum se procedeaza?Un detaliu important este ca sta la fratele lui(ma rog,cel putin asa avem informatii),care e de ceva ani in Spania si am inteles ca are acte,deci el poate fi gasit usor.Se ocupa Politia de asa ceva?Sau cum poate fi obligat un "tata" care si-a abandonat copilul sa plateasca pensie?Multumesc...
Multumesc.
Ce inseamna "exceptia prematuritatii formularii cererii" invocata de o instanta?Multumesc.
Răspuns la discuția Stabilire valoare apartament
Stabilire valoare apartament: Ca sa fiu mai clara.este vorba despre succesiune si doresc sa stiu care este valoarea apartamentului;in tabelele de la primarii(aflate si la cabinetele notariale) exista niste valori (in care se iau in considerare vechimea,riscul seismic,etc.) si din aceasta valoare se scad imbunatatirile aduse de persoana care a locuit intotdeauna in acel imobil (reparatii,varuit,gresie...etc...)Ma intereseaza daca si termosistemul si centrala termica se iau in considerare ca si imbunatatiri si se scad din valoarea apartamentului.

Pentru aprecierea valorii unui apartament,stiu ca din suma stabilita de catre primarii se scad imbunatatirile aduse imobilului. Centrala termica si izolatia termica se iau si ele in considerare?Multumesc.