avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia prematuritatii formularii unei cereri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia prematuritatii formularii unei cereri

Ce inseamna "exceptia prematuritatii formularii cererii" invocata de o instanta?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crisanca , utilizator 17:43, 8 Octombrie 2014
Excepţia de prematuritate este o excepţie de fond, peremptorie şi absolută; ea va putea fi ridicată de oricare dintre părţi, de procuror sau de instanţă din oficiu, atunci când dreptul din raportul juridic dedus judecăţii este afectat de un termen sau de o condiţie suspensivă care nu s-au împlinit până la ridicarea excepţiei.
Multumesc.
Va rog sa-mi dati un raspuns deoarece ma confrut cu o situatie incredibila pentru mine: judecatorul este pe cale sa admita o exceptie de prematuritate datorita faptului ca cererea de evacuare a fost facuta cu cateva zile inainte de expirarea termenului de preaviz chiar daca la data judecatii, a invocarii exceptiei, acest termen este cu mult depasit. S-a dat un termen de judecata de 3 luni de zile in conditiile in care pricina este prevazuta a se judeca de urgenta iar judecatorul are de gand sa o respinga pentru prematuritate.
Eventual sa-mi spuneti unde in lege gasesc cele enuntate de dvs privind exceptia. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Crisanca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere respinsa magyari magyari Am formulat o cerere in drept comun, pretentii. Pronuntarea a fost in decembrie, iar azi am observat pe portal.just faptul ca cererea mea a fost respinsa, ca ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ fiscal mihai mihai mihai mihai In urma intentarii unei actiuni in instanta impotriva ANAF-AFP Bacau si MAI-SPRPIV pentru anularea deciziei de impunere privind taxa pe poluare (8600 ron cf. ... (vezi toată discuția)
Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)