Excepţia de prematuritate este o excepţie de fond, peremptorie şi absolută; ea va putea fi ridicată de oricare dintre părţi, de procuror sau de instanţă din oficiu, atunci când dreptul din raportul juridic dedus judecăţii este afectat de un termen sau de o condiţie suspensivă care nu s-au împlinit până la ridicarea excepţiei.
Va rog sa-mi dati un raspuns deoarece ma confrut cu o situatie incredibila pentru mine: judecatorul este pe cale sa admita o exceptie de prematuritate datorita faptului ca cererea de evacuare a fost facuta cu cateva zile inainte de expirarea termenului de preaviz chiar daca la data judecatii, a invocarii exceptiei, acest termen este cu mult depasit. S-a dat un termen de judecata de 3 luni de zile in conditiile in care pricina este prevazuta a se judeca de urgenta iar judecatorul are de gand sa o respinga pentru prematuritate.
Eventual sa-mi spuneti unde in lege gasesc cele enuntate de dvs privind exceptia. Multumesc.
Cerere respinsa
magyari
Am formulat o cerere in drept comun, pretentii. Pronuntarea a fost in decembrie, iar azi am observat pe portal.just faptul ca cererea mea a fost respinsa, ca ... (vezi toată discuția)