avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cerere respinsa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cerere respinsa

Am formulat o cerere in drept comun, pretentii. Pronuntarea a fost in decembrie, iar azi am observat pe portal.just faptul ca cererea mea a fost respinsa, ca prematur formulata. Ce inseamna acest lucru ?

Pe scurt, era vorba de achizitionarea unui bun. S-a platit un avans de aproximativ 60% din valoarea totala a bunului, urmand ca diferenta sa fie platita in momentul livrarii. Bunul nu a mai fost livrat, motiv pentru care am formulat atentionarea de plata, iar ulterior si convocare la conciliere, ambele preluate cu confirmare de primire. Cum vanzatorul ( furnizorul ) nu a dat nici un semn, mai mult, toate telefoanele i-au fost deconectate, l-am actionat in judecata. O fi vorba de vreo greseala a instantei care nu a observat parcurgerea de catre noi a disp. art. 720 ????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 11 Ianuarie 2009
acesta ar fi singurul motiv, cred, pentru respingerea cererii ca prematur formulata si anume neindeplinirea procedurii prealabile de conciliere directa. Am inteles ca ati indeplinit aceasta procedura, dar poate nu ati respectat termenele prevazute. Deocamdata nu aveti ce face, asteptati sa vedeti motivarea instantei si apoi actionati!
Asteptati motivarea dupa care actionati in consecinta.
Sigur primul gand te duce la procedura de conciliere. Este posibil sa fi fost viciata. Dar intrebarea mea este daca totusi in dosar au fost mai multe termene, s-a facut probatiune, s-a discutat contradictoriu? Daca exista vreun contract, termenul de livrare?detalii...
Prematuritatea poate fi legata si de fond.

sigur numai hotararea redactata ne va...lamuri, cum corect au retinut colegii mei.
av. Schwarz
Parea sa fie un caz simplu. Am avut toate actele in regula, procedura de citare a fost indeplinita, insa partea adversa nu s-a prezentat. Am expus pe scurt problema, am formulat cererea noastra, dupa care instanta a intrat in pronuntare, inca la primul termen.....

Vom vedea .... :)
Excepţia de prematuritate este o excepţie de fond, peremptorie şi absolută; ea va putea fi ridicată de oricare dintre părţi, de procuror sau de instanţă din oficiu, atunci când dreptul din raportul juridic dedus judecăţii este afectat de un termen sau de o condiţie suspensivă care nu s-au împlinit până la ridicarea excepţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ fiscal mihai mihai mihai mihai In urma intentarii unei actiuni in instanta impotriva ANAF-AFP Bacau si MAI-SPRPIV pentru anularea deciziei de impunere privind taxa pe poluare (8600 ron cf. ... (vezi toată discuția)
Exceptia prematuritatii formularii unei cereri eco_danny eco_danny Ce inseamna \"exceptia prematuritatii formularii cererii\" invocata de o instanta?Multumesc. (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)