avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei1982

Activitate Andrei1982

Buna seara
Imi puteti spune daca ati recuperat banii pe excursie ?
Sunt exact in aceeasi situatie (soția a rămas însărcinată dupa o luna) si excursia ar fi in Filipine .
În principiu intrebarea mea ar fi: e de ajuns acest motiv pentru a anula călătoria sau trebuie să existe o reala problemă medicală ?
Multumesc anticipat

PS
Ce scrisori medicale, ecografii, au fost nevoie, si cu ce scop ?

Florian
Răspuns la discuția Racordare la gaz si canalizare

Olga75 a scris:

Daca strada nu apartine domeniului public, ci apartine investitorului (domeniu privat), costurile de extindere a retelelor intra in sarcina proprietarului strazii.
Primaria investeste, daca are fonduri, doar pe domeniul public.

Buna ziua

Am primit raspuns scris de la Primarie referitor la cateva intrebari (inclusiv referitor la proprietarul strazii) :

-strada mentionata se afla in proprietatea publica a comunei Sura Mare;
-in prezent nu exista nici un proiect pentru realizarea utilitatilor de catre Primarie;
-exista autorizatii catre investitor pentru realizarea utilitatilor;
-CHELTUIELILE PENTRU REALIZAREA RETELELOR PENTRU UTILITATI REVIN IN SARCINA INVESTITORULUI;

Si atunci revin cu intrebarea: Eu mai trebuie sa cotizez pentru ele ?

Multumesc
PS
Există vreo lege care să mă oblige sa ma leg la rețeaua de canalizare ? ...care sa ma oblige sa plătesc 3000 euro din buzunarul meu....?
Asta mi se pare inadmisibil ...dacă nu am banii aceștia?
Buna seara
Multumesc pentru răspunsul Dvs.
În contract scrie de curent si apa (racordare).
De gaz si canalizare nu scrie nimic.
Eu acum nu intreb de racordarea de la strada mea pana la casa ci de la rețeaua principală pe strada noastra. Bănuiesc că tot rețea stradală se numeste. Aceasta o realizeaza investitorul in momentul acesta (cca 200 m).
In momentul de față eu ma pot racorda numai la rețeaua dansului(firmei SRL de fapt).
Ceva nu suna logic in toata povestea aceasta....si eu sunt constrâns doar sa plătesc dansului ceea ce de fapt trebuia sa faca primăria/firma de distributie...etc. Nici macar nu exista transparenta in privinta costurilor...
Dacă dansul a avut vreun alt beneficiu de la Primărie in schimbul acestor utilități?
Este adevarat ca exista o lege 2018 prin care firma de distribuție gaz trebuie obligatoriu sa realizeze rețeaua de gaz pe cheltuiala lor?...Am citit un articol care spunea asta...
Multumesc
Buna ziua
As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent:
Acum un an am cumparat o casa (intabulata) nefinalizata.
Constructorul (investitorul) are 3 case in constructie pe această strada.
Anul acesta , investitorul a început lucrări pentru canal si gaz.
Am inteles de la dansul ca are angajament scris către primărie ca trebuie să aducă aceste utilități inclusiv sa reabiliteze drumul.
Intrebarea e: eu trebuie să mai cotizez pentru aceste utilități?
Mentionez ca investitorul m a înștiințat deja ca m ar costa cca 3000 eur numai canalizarea...in conditiile in care eu nu stiu in ce conditii s a făcut acel angajament (beneficii etc) , in care pretul platit pe casa poate includea deja ca si costuri (neoficial) acele utilitati,etc.
De asemenea stiu ca de obicei aceste utilități sunt in sarcina primăriei...as putea cere despăgubiri în caz ca trebuie să cotizez ?...nu as dori sa construiesc fosa septica cand canalizarea e in fata casei...costul cerut de investitor fiind mult prea mare pentru bugetul meu.
Va multumesc pentru orice informatie.

Buna ziua
Sunt angajat la o firma de 2 ani. Am salariu jumatate pe cartea de munca si jumatate la negru. In aceasta situatie suntem aproape toata echipa de 5-6 oameni ceilalti avand PFA. Acum angajatorul vrea sa ne plateasca doar cat avem pe cartea de munca invocand probleme financiare. Exista vreo posibilitate de a recupera banii restanti inclusiv cei la negru pentru lunile precedente cand nu ne-am primit salariul? Ce putem face pentru a ne recupera toti banii?
Multumesc anticipat.