avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme despagubire Asigurare Storno
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme despagubire Asigurare Storno

Buna ziua,
Am incheiat o polita storno la o firma de asigurare in momentul in care am achizitionat(pe cont propriu) o vacanta in afara tarii. Dupa aproximativ o luna de la achizitionarea politei, a biletelor de avion, a cazarii, sotia mea a ramas insarcinata si am deschis un dosar de dauna(deoarece zona in care urma sa mergem este de risc pentru femeile gravide) pentru a ne recupera banii . Pe langa scrisorile medicale, ecografii, etc. firma de asigurare ne-a rugat sa anulam biletel de avion si celelelate rezervari si sa le trimitem dovada taxelor de anulare. De aici incepe problema mea: una din companiile aeriene la care aveam rezervare ne returneaza aproximativ 70%din suma, dar sub forma de voucher nu cash. Firma de asigurari nu doreste sa returneze ea suma cash.
Exista vreo posibilitate sa pot recupera contravaloarea voucherului de la firma de asigurari, ii pot obliga sa sa faca acest lucru?
Trebuie sa precizez ca biletele de avion sunt la o companie aeriana non UE(Dubai).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andrei1982 , utilizator 19:54, 1 Noiembrie 2019
Buna ziua,

Decontarea daunelor se va face conform conditiilor de asigurare.
Buna ziua,

Decontarea daunelor se va face conform conditiilor de asigurare.
Buna seara
Imi puteti spune daca ati recuperat banii pe excursie ?
Sunt exact in aceeasi situatie (soția a rămas însărcinată dupa o luna) si excursia ar fi in Filipine .
În principiu intrebarea mea ar fi: e de ajuns acest motiv pentru a anula călătoria sau trebuie să existe o reala problemă medicală ?
Multumesc anticipat

PS
Ce scrisori medicale, ecografii, au fost nevoie, si cu ce scop ?

Florian
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
Andrei1982, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am achiziționat bilete de avion,printr o firma, ... furtunaoana furtunaoana Bună ziua, am achiziționat bilete de avion,printr o firma, zborul fiind cu Taromul. Zborul s a anulat, din mai, compania de la care am achiziționat ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans excursie in lipsa asigurarii storno imosoft imosoft Buna ziua, In urma cu 3 luni de zile am contractat o excursie in Italia prin intermediul unei agentii de turism. Am platit ca avans 50% din suma, iar ... (vezi toată discuția)
Bilet de avion (delta airlines & klm) ContSters309037 ContSters309037 Buna ziua/seara tuturor, M-am decis ca anul acesta sa imi petrec sarbatorile de iarna la 30 grade si mai exact in Filipine. De ce tocmai acolo ? Motivul ar ... (vezi toată discuția)