avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate m_c

Activitate m_c

Răspuns la discuția poprire salar
este vorba depre un credit de nevoi personale , facut in anul 2007, si ultima plata candva in mai, 2010. Incuviintarea executarii silite s-a facut in 2011 iunie, suma urcand pana in momentul de fata la 11.122 ron. In perioada 2010- 2012 eram in concediu de maternitate urmat de somaj, urmand sa lucrez la firma unde lucrez actual din 2013 luna iulie. unde m-au gasit acum si se cere proprire pe salar
Discuție poprire salar
Buna ziua ! Sunt angajata la o firma cu un salar net lunar de 670 ron. pe data de 01 . 10. 2014 firma la care lucrez a primit o comunicare prin care, pentru o restanta mai veche, trebuie sa-mi retina lunar suma de 350 ron din salar.
Intrebarea mea este : daca este acest lucru legal,adica asta inseamna jumatate salar, pe cand eu stiam de proprire cel mult 1/3 din salar, si eventual daca pot sa fac cumva vreo contestatie , cum se procedeaza ?
EVENTUAL DACA MA ANGAJEZ CU JUMATATE DE NORMA POT SCAPA DE PROPRIRE?
Cu stima , va multumesc !

Răspuns la discuția Reintoarcere la serviciu dupa CCC
Va multumesc pentru raspunsul dvs. !
Cu toata stima , ma reintorc cu o intrebare .Asa cum scriam mai sus urma sa ma reintorc la servici pe data de 17 .07 , dar mi s-a spus ca nu mai e nevoie de mine .Am fost la birou sa scriu acea cerere de reangajare, si am primit vestea cea mare, seful spunandu-mi ca el stie ca este obligat prin lege sa ma reangajeze ,dar oricum imi spune sincer ca dupa o luna oricum ma va da afara. In acel moment am cerut atunci sa ma dea in somaj, macar pina imi caut alt servici , la care el din nou face figuri si -mi spune ca urmeaza sa ma contacteze daca se poate sau nu, ma rog....Deci nu-mi precizeaza nici macar motivul ptr. care nu mai are nevoie de mine, citez exact cuvintele folosite de dinsul, nici somajul nu vrea sa m-mi acorde...Ce as putea eu sa fac in situatia data? am fost si la ITM , unde am primit acelasi raspuns, adica dupa reangajare chiar si dupa o zi ma poate concedia, si somajul nu e la cererea mea. Chiar asa sa fie? O vecina a fost in aceasi situatie si a primit somajul fara discutii, in plus a mai primit un salar pe zilele de preaviz plus un salar compensatoriu. Explicati-mi va rog ce as putea face , cum sa procedez? Va multumesc din suflet pentru raspuns anticipat !
Discuție Casa de amanet
Buna ziua ! Vreau sa deschid o casa de amanet, iar intrebarea mea ar fi urmatoarea : pe srl mai pot avea si alte activitati pe linga casa de amanet ? sau doar o singura activitate , un singur cod caen . As dori niste informatii care sa -mi fie utile in legatura cu infintarea unei case de amanet. Va multumesc !
Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua ! pe data de 17 iulie fetita mea implineste 2 anisori ,terminandu-se altfel concediul de crestere copil,urmind sa ma reintorc la sevici.Intrebarea mea este : trebuie ca eu sa fac vreo cerere cum ca doresc sa ma reangajeze, si daca da , cand ar trebui sa fac treaba asta ? sau as putea sa mai beneficiez de vreo trei luni de concediu medical ,sau fara plata pina cind s-ar reantoarce sotul meu din strainatate ,ptr ca nu am cu cine lasa fetita?Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția CCC si munca in strainatate
Va multumesc pentru raspuns!as dori sa va mai intreb , cum anunt angajatorul si cind il anunt , ca nu am de gind sa ma reintorc la servici pentru ca ma angajez in strainatate.Si am dreptul la stimulent chiar daca ma angajez in strainatate ?
Buna ziua! mi s-a oferit un contract de munca pe 6 luni in strainatate, incepind cu data de 1 mai.Intrebarea nea este cum procedez in situatia in care eu ma aflu inca in ccc pina pe 17 iulie, cind implineste copilul 2 ani.As avea dreptul la 3 luni concediu fara plata si pe urma sa ma reintorc fara probleme la serviciul de aici?Si trebuie sa anunt undeva anume de angajarea in strainatate ptr suspendarea indemnizatiei sau o voi primi in continuare?