avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate Cryss84

Activitate Cryss84

Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si nu am un venit, deoarece inainte cu ceva timp de a ramane insarcinata apucasem sa demisionez de la fostul loc de munca. As dori sa va intreb: 1. in momentul in care va veni copilul exista posibilitatea sa cer vreun ajutor de la stat avand in vedere ca nu sunt casatorita si nu ma inteleg cu tatal, deci va trebui sa cresc copilul singura sau voi primi doar acea alocatie de 200 de lei a bebelusului? 2.S-a mai schimbat cumva ceva privind indemnizatiile pentru cresterea copilului? Mentionez ca, inainte de a demisiona, am lucrat la aceeasi firma din mai 2013, dar cu intreruperi de contract, reinnoirea acestuia facandu-se in octombrie 2015 pana la sfarsitul lunii septembrie 2016 cand am demisionat. Auzisem ca acum conteaza sa fi avut venituri in ultimii 2 ani precedente nasterii, insumand 12 luni (ceea ce eu am avut) stie cumva cineva ceva despre acest aspect? Si cum pot demonstra lucrul acesta? Sa merg la Administratia Financiara pentru a dobandi documentul care atesta veniturile sau cum se procedeaza? Si apoi.. unde trebuie sa ma adresez cu acest document pentru a primi indemnizatia? Multumesc frumos! O zi frumoasa!
Cunosc un caz in care cei doi soti au luat o casa cu credit bancar. Crescandu-le rata, au dat in judecata banca de la care au luat credit in anul 2013. Cei doi soti nu se mai inteleg si vor sa divorteze. Credeti ca divortul lor inainte sa se termine procesul cu banca ar influenta acest proces? Ce se intampla daca unul dintre ei doreste sa divorteze inainte de a se fi terminat procesul cu banca? Afecteaza in vreun fel? Are vreo legatura divortul cu procesul pentru casa? Ar trebui sa stea "legat" atata timp cat tine procesul? Si daca procesul se prelungeste la nesfarsit... desi am inteles ca s-ar termina in mai... este obligatoriu sa ramana casatoriti? Multumesc!
Răspuns la discuția Credit franci elvetieni, divort
multumesc inca o data pentru raspuns... el nu doreste sa ramana cu casa...fiindca nici el nu-si permite sa dea si pensie alimentara si sa plateasca si 2000 de lei rata la banca, iar ea nu isi permite singura cu un copil sa plateasca o rata de 2000 de lei pe luna... ce alte solutii ar mai putea fi? se gandea la un moment dat sa inchirieze si sa mai ramana sa plateasca doar 1000 de lei totusi.. parca nu ar vrea sa faca asta, nu are incredere in chiriasi..... este disperata nu stie ce sa faca..
Multumesc!
Răspuns la discuția Credit franci elvetieni, divort
Va multumesc frumos pentru raspuns!... as dori sa va mai intreb... cum ar putea iesi atunci din situatia asta, sa poata divorta... si daca nu mai pastreaza casa... o da bancii cum sa faca sa nu mai plateasca nimic dupa... Ea doreste sa divorteze, dar nu poate fiindca nu stie cum sa rezolve cu casa, nu-si mai poate permite sa plateasca nici in 2 dar sa ramana singura.. nici atat.
sau cum sa faca macar sa obtina o rata mai mica... Auzise ceva de o lege... pentru cei cu credite in franci elvetieni...cum ca daca ar da bancii casa ... nu ar mai trebui sa plateasca mai departe nimic, cunoasteti vreo lege asa?
Multumesc!
Buna ziua!
am si eu o intrebare: am o prietena casatorita care are credit pentru un apartament cu 2 camere in franci elvetieni.. si a auzit ca daca divorteaza... si va ramane ea cu casa si cu fetita.. va mai plati doar un sfert din salariul ei, daca el pleaca... este adevarat? sau ce anume trebuie sa faca pentru a plati mai putin in caz de divort?
Va multumesc!
Buna ziua! va multumesc tuturor pt raspuns. Asa am si ajuns sa-i cunosc pe parinti printr-o astfel de firma care plaseaza bone si menajere, si eu am crezut la fel ca mi se va face carte de munca la firma aceasta, insa nu s-a intamplat asa.. cand m-au ales parintii eu am intrebat despre aceasta chestiune.. cine se ocupa de cartea mea de munca.. iar cei de la firma au dat din umeri.. iar parintii au zis ca nu stiu cum se procedeaza ca sa-mi faca ei, dar se vor interesa.. insa de atunci de cate ori am intrebat a ramas tot la acest stadiu.. Eu ma gandesc sa-mi platesc singura asigurarile sociale, adica pentru pensie, Cas si impozit, (doar acestea 3 sunt? sau se mai plateste si altceva?) insa nu stiu unde sa merg si ce anume imi trebuie, in afara de bani bineinteles. Eu am mai incercat sa-mi platesc anul trecut la Casmb singura, si de acolo mi-au spus ca daca am oarece venituri chiar si numai 100 de lei pe ultimii 5 ani, trebuie sa platesc pe ultimii 5 ani plus de aici incolo ceva in jurul a 40 de lei pe luna.. asta inseamna sa platesc cel putin 1200 de lei plus de aici incolo pe fiecare luna.. ceea ce mi se pare o avere..si pentru ce? chiar nu inteleg legea asta.. doar daca nu aveam niciun fel de venit pe ultimii 5 ani am inteles ca plateam doar de aici inainte sau doar pe ultimele 6 luni plus de aici incolo.
Buna ziua! intrebasem acum ceva timp despre cum se procedeaza ca parintii, pentru care lucrez ca bona, sa-mi faca carte de munca.. insa iata ca acest lucru nu s-a intamplat pana acum.. asadar as dori sa stiu ce trebuie sa fac si unde trebuie sa merg pentru a rezolva aceasta problema pe cont propriu? Va multumesc!
Răspuns la discuția Carnet de munca bona
Va multumesc pentru raspunsul prompt! As vrea sa va mai intreb daca parintii sunt persoane fizice, ei fiind angajatorii de unde anume pot procura aceasta adeverinta ca mai apoi sa mi-o inmaneze? De asemenea as dori sa precizez ca eu lucrez part time, iar remuneratia mea este de aprox 500 de lei pe luna...aveti cumva idee la cat s-ar ridica toate aceste plati ale parintilor pentru CIM la acest salariu? sau cat m-ar costa pe mine in cazul in care voi alege sa platesc eu darile la stat? (si in acest caz trebuie sa urmez aceiasi pasi precizati de dvs?)
Buna ziua! lucrez ca bona de putin timp si as dori sa stiu cum trebuie procedat pentru ca parintii sa-mi faca carte de munca, pentru a putea beneficia de serviciile de sanatate, pentru pensie si vechime in munca+ pentru a se plati impozitul pe venit, in conditiile in care ei sunt persoane fizice? As dori sa-mi spuneti exact unde trebuie mers si cu ce documente. Am inteles ca daca merg eu sa platesc din mana la CASMB, deoarece am ceva venituri din activitati intelectuale in ultimii ani, trebuie sa platesc impozit pe ultimii 5 ani (in jur de 1200 de lei+ 40 si ceva de lei pe luna in continuare), mai este valabil acest lucru si in cazul in care ma angajeaza parintii cu carte de munca? intreb aceasta deoarece in august 2011 am lucrat cateva luni la o companie si am avut carte de munca, iar angajatorii au platit pentru mine taxele normale pentru orice angajat, astfel am putut primi adeverinta si merge la medicul de familie fara probleme. Si inca o intrebare: de unde pot lua in aceste cazuri: fie ca platesc parintii, fie ca platesc eu, adeverinta pentru medicul de familie?
Va multumesc!