avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca bona
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca bona

Buna ziua! lucrez ca bona de putin timp si as dori sa stiu cum trebuie procedat pentru ca parintii sa-mi faca carte de munca, pentru a putea beneficia de serviciile de sanatate, pentru pensie si vechime in munca+ pentru a se plati impozitul pe venit, in conditiile in care ei sunt persoane fizice? As dori sa-mi spuneti exact unde trebuie mers si cu ce documente. Am inteles ca daca merg eu sa platesc din mana la CASMB, deoarece am ceva venituri din activitati intelectuale in ultimii ani, trebuie sa platesc impozit pe ultimii 5 ani (in jur de 1200 de lei+ 40 si ceva de lei pe luna in continuare), mai este valabil acest lucru si in cazul in care ma angajeaza parintii cu carte de munca? intreb aceasta deoarece in august 2011 am lucrat cateva luni la o companie si am avut carte de munca, iar angajatorii au platit pentru mine taxele normale pentru orice angajat, astfel am putut primi adeverinta si merge la medicul de familie fara probleme. Si inca o intrebare: de unde pot lua in aceste cazuri: fie ca platesc parintii, fie ca platesc eu, adeverinta pentru medicul de familie?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
Cryss84, utilizator
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:07, 17 Martie 2012
1.Parintii trebuie sa depuna D070 la fisc dupa ce va angajeaza (se ataseaza copie dupa inregistrarea in Revisal).
2.Angajarea presupune CIM si inregistrarea la ITM prin Revisal.
3.Se depune lunar D112 si bineinteles se platesc impozitele aferente de catre angajator.
4.Adeverinta catre medicul de familie v-o elibereaza angajatorul.
Va multumesc pentru raspunsul prompt! As vrea sa va mai intreb daca parintii sunt persoane fizice, ei fiind angajatorii de unde anume pot procura aceasta adeverinta ca mai apoi sa mi-o inmaneze? De asemenea as dori sa precizez ca eu lucrez part time, iar remuneratia mea este de aprox 500 de lei pe luna...aveti cumva idee la cat s-ar ridica toate aceste plati ale parintilor pentru CIM la acest salariu? sau cat m-ar costa pe mine in cazul in care voi alege sa platesc eu darile la stat? (si in acest caz trebuie sa urmez aceiasi pasi precizati de dvs?)
1.Model de adeverinta gasiti pe internet cate doriti. Angajatorii chiar daca sunt PF pot sa elibereze orice tip de adeverinta pe care o pot elibera angajatorii (sanatate, somaj, pensii).
2.250 RON.
3.Credeti ca intereseaza pe cineva cine plateste? Principalul sa fie platit!
4.Oricine angajeaza ca PF trebuie sa urmeze aceste formalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la casmb neocaste neocaste Buna seara, am o intrebare legata de casa de sanatate. In momentul in care am schimbat jobul am avut o mica pauza de 6 zile din cauza angajatorului ... (vezi toată discuția)
Concediu medical daniel2766 daniel2766 buna ziua.am o intebare,cine trbuie sa plateasca contributia la asicgurari de santate in caz de concediu medical pe o perioada mai lunga,multumesc. (vezi toată discuția)
Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)