Sentinta o pun mai jos cum scrie si pe hartie, intrebarea mea este: pot candida pentru functia de consilier local cu aceasta pedeapsa? Din cate vad scrie ca ca drepturile sunt interzise dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale aplicate, adica dupa 8 ani.
In baza art. 33 lit. a-34 lit.b C.pen. inculpatul urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, si anume 3 (trei) ani inchisoare. Inculpatul executa 3 (trei) ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute la art. 64 lit. a, teza a II-a, b si c C.pen. pe o durata de 5 ani dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale aplicate. Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a II-a si b C.pen. In baza art. 86/1-86/2 C.pen. suspenda executarea pedepsei aplicate, sub supraveghere, pe o durata de 8 (opt) ani termen de incercare.
Salut ,am cumparat de la cineva un autoturism luat in leasing, chestia e ca persoana respectiva a terminat leasingul anul trecut dar nu a mai urmat procedura sa faca actele (radiere,inscriere,etc) sa si-o treaca pe numele lui, si acum a ramas sa iau eu masina de la firma de leasing direct pe numele meu. Masina a fost inscrisa in 2009, in cazul asta va intreb eu sunt obligat sa platesc timbru de mediu ca sa o pot inscrie ? Va intreb pentru ca motorul are capacitatea de 4398cmc ...si cred ca e ff mare taxa ...va multumesc.
Am primit urmatoarea pedeapsa, si va intreb daca fac apel fiind la prima abatere daca pot obtine o reducere a pedepsei...mi se pare extrem de mult...
. Inculpatul executa 3 (trei) ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute la art. 64 lit. a, teza a II-a, b si c C.pen. pe o durata de 5 ani dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale aplicate. Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a II-a si b C.pen. In baza art. 86/1-86/2 C.pen. suspenda executarea pedepsei aplicate, sub supraveghere, pe o durata de 8 (opt) ani termen de incercare. In baza art. 86/3 alin.1 C.pen., pe durata termenului de incercare, inculpatul trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere: a.sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probatiune desemnat cu supravegherea; b.sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 (opt) zile, precum si intoarcerea; c.sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; d.sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta. In baza art. 86/3 alin. 3 C.pen., pe durata termenului de incercare, inculpatul trebuie sa se supuna in plus si urmatoarelor masuri de supraveghere: a.sa urmeze un program de consiliere psihologica in vederea prevenirii savarsirii de noi fapte penale; bsa nu schimbe domiciliul sau resedinta avuta, decat cu incuviintarea instantei;