avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata taxa auto sau nu ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata taxa auto sau nu ?

Salut ,am cumparat de la cineva un autoturism luat in leasing, chestia e ca persoana respectiva a terminat leasingul anul trecut dar nu a mai urmat procedura sa faca actele (radiere,inscriere,etc) sa si-o treaca pe numele lui, si acum a ramas sa iau eu masina de la firma de leasing direct pe numele meu. Masina a fost inscrisa in 2009, in cazul asta va intreb eu sunt obligat sa platesc timbru de mediu ca sa o pot inscrie ? Va intreb pentru ca motorul are capacitatea de 4398cmc ...si cred ca e ff mare taxa ...va multumesc.
Daca nu ma insel, in 2009 erau scutite de la taxa masinile euro 4.
In acest caz veti plati timbrul.
Singura situatie in care nu platiti, e sa fie platita o taxa cat de mica, dar diferita de zero. Deci sa nu fi intrat in nici una din categoriile scutite de taxa.
Intrebati la firma de leasing, sau faceti cerere la anaf, sa va dea adeverinta care atesta plata taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (oug 9/2013 art.4 pct.c) pasatmadalina pasatmadalina Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru auto ZENODRAGOS ZENODRAGOS In luna mai 2009 am achizitionat, pe societate, un autoturism Ford Focus, benzina, 1600 cc, in Leasing Financiar, pana in mai 2013 ... (vezi toată discuția)