crrissti a scris:
marea majoritate a clientilor platitori de comision solicita chitanta+factura asa ca ce sa mai faci si cu casa de marcat... le dai facturi si chitante ... tranzactii sa fie :)
Spor!
... agentul imobiliar nu este platit la "vizionari" ci printr-un comision perceput numai in cazul in care intermediaza o TRANZACTIE imobiliara... asadar comisioanele sunt de 300-500lei sau mai mult 200-500 eur... trebuie sa faci facturi si chitante nu incasezi niciodata 20 lei - 50 lei sa poti da bon fiscal... eu asa stiam :)
EDITAT: copiat aici textul mesajului consecutiv
interesanta aceasta opinie.
Nu intentionez sa cer bani pentru o vizionare,nu am practicat asa ceva niciodata.
Cat timp am lucrat ca si agent angajat la o SC se emiteau BF clientilor persoane fizice (clienti care solicitau inchirieri de apartamente cu un comision intre 300 - 800 ron dupa caz)
Stiu ca pentru o valoare mai mare de 100 lei este oblogatoriu sa se emita factura fiscala plus bon fiscal/chitanta. Pentru sume mai mici de 100 lei este suficient BF/CH, dar daca soliciti si factura este obligat sa emita si factura.
2 variante :
casa de marcat sau
plata servicului prestat prin banca
dar ca sa nu risc vreo amenda in cazul unui "posibil control" o sa optez pentru prima varianta.