avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate dezca

Activitate dezca

Răspuns la discuția etapele urmarii penale
nu mi-a spus decat ca ma sfatuieste sa-mi caut un avocat.Nu s-a consemnat nicaieri in scris acest lucru.
Răspuns la discuția etapele urmarii penale
Multumesc pt indrumare!!
-asa stiam si eu insa politistul la prima audiere mi-a spus ca dosarul este la parchet,ca eu am calitatea de faptuitor si mi-a spus sa dau o declaratie daca recunosc sau nu cele ce mi se imputa
-am dat declaratie in acest sens,declaratie in care am relatat cum s-au petrecut faptele
-acum m-a sunat si mi-a spus ca a inceput urmarirea penala,ca dosarul este deja la parchet si ca am fost trimis in judecata.Nici vorba de rechizitoriu.Mi-a spus ca la politie cand ma prezint o sa-mi prezinte capetele de acuzare(exact asa s-a exprimat),ceea ce mi se pare cam dubios
Buna ziua

ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale.
Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale?
-partea vatamata a intocmit un dosar(incluzand si expertize contabile) pe care l-a depus la Parchet.Mentionez ca eu nu am avut cunostinta de acest fapt si am aflat despre asta de la Politie
-am fost cautat de un agent de Politie la domiciliu care m0a invitat la Politie sa dau declaratii
-am fost la Politie,am dat decalratii si am intrebat ce urmeaza sa fac?!Politistul mi-a spus sa astept ca revine el cu un telefon
-acum am primit acel telefon(dupa 2 luni) si am fost instiintat telefonic ca s-a inceput urmarierea penala impotriva mea si ca sunt din nou invitat la Politie sa mi se spunacare sunt acuzatiile din dosar si sa mai dau o declaratie daca-mi metin cele declarate initial
-urmeaza sa merg la Politie pentru asta
-ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca sunt deja urmarit penal si eu nici macar nu am fost audiat sau intrebat de catre procuror daca am ceva de mentionat
-din cate stiu eu rechizitoriul se citeste de catre procuror nu la Politie.
-exista un dosar penal al carui numar nici macar nu-l cunosc

Mi se pare cam suspect.

Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi

Multumesc
Buna ziua,

doresc sa ma ajutati in urmatoarea problema:
-am fost angajat la o societate comerciala in perioada iunie 2011-dec 2012.
-in urma unor verificari mi s-au adus niste acuzatii total false si nefondate
-conducerea firmei mi-a facut o plangere penala in urma careia am fost chemat la politie sa dau declaratii.Declaratiile mele sunt in totala contradictie cu ceea ce au declarat angajatorii mei.
Intrebarea mea este care este termenul legal in care eu pot fi chemat in judecata.Au trecut 3 luni de cand au trimis plangerea la tribunal,si o luna de cand am fost chemat la politie sa dau declaratii.Eu cum aflu ce se intampla intru-cat nimeni nu mai da nici un semn(nici politia,nici fostul angajator)?Exista un termen legal in care trebuie solutionata aceasta plangere?

Va multumesc
Multumesc
problema este ca asa cum apare pe acte , nordul este incurcat cu sudul.Tot cadastru este facut in oglinda,ceea ce inseamna ca in teren eu am cumparat alta casa si alt teren.Problema este ca cel care are casa pe terenul conform actelor a cumparat-o prin credit imobiliar,deci in cazul in care nu plateste ratele la banca si banca ii ia casa,conform actelor banca o sa-mi ia mie casa.E ciudat acest lucru cum nici cei de la banca nu si-au dat seama de incurcatura di planul cadastral.Cine este responsabil pt aceasta gresala?Cei care au intocmit cadastrul sau cel de la care eu am cumparat?Care sunt pasii pentru a indrepta aceasta greseala?
multumesc

intrebarea este :
se poate anula contractul de vanzare cumparare?
Buna ziua

Doresc sa prezint urmatoarea speta:
-am cumparat in urma cu un an o casa si terenul aferent acesteia
-mentionez faptul ca aceasta casa se afla intr-un cartier de alte 6 case contruite de aceeasi persoana
-vanzarea cumpararea s-a petrecut la notar dupa verificarea actelor si a documentelor referitoare la cadastru si intabulare
-eu am cumparat casa cu cash insa celelalte persoane au cumparat prin credit prima casa,ceea ce presupune ca actele au fost riguros verificate si de banci
-acum insa am constatat ca intreaga dezmembrare a terenului este facuta in oglinda si practic toate actele sunt facute "pe dos".Adica intabularea si cadastrul sunt facute in oglinda fata de situatia din teren.Am discutat cu cel care ne-a vandut casa insa el refuza sa coopereze spunand ca nu este treaba lui.Ce pot eu sa fac in acest caz?

multumesc pentru raspuns!!!
sunt sigur ca pe acele facturi nu exista semnatura mea.Nu exista pentru ca sunt imprimate din programul de contabilitate pe formulare netipizate,avand la rubrica "intocmit de" trecut numele celui care le-a intocmit in programul de contabilitate si deasemenea semnatura acestuia.Aveti idee cum se face aceasta expertiza grafologica?Ma refer la cost acesteia-depinde de numarul de documente examinate?Nu am posibilitate financiara de a face o astfel de expertiza.Interesant este ca firma a angajat o firma de expertiza contabila casre a stabilit un prejudiciu si care a si indicat vinovatia mea.Poate o firma de expertiza contabila sa emita verdicte de vinovatie?
Am solicitat fisa postului in repetate randuri insa aceasta nu mi-a fost pusa la dispozitie de catre angajator.Am solicitat-o si verbal,si in scris,si prin posta cu confirmare de primire.Mi-a fost refuzata de fiecare data aceasta cerere.Am specificat si acest lucru in contestatia depusa la Tribunal cu privire la desfacerea contractului de munca.Multumesc!
Da am contestat in instanta decizia de concediere insa am primit ca prim termen de infatisare data de Iunie 2013,la Tribunalul Mun Bucuresti.Am specificat acest fapt si la Politie insa mi s-a spus ca asta nu are legatura cu dosarul in care sunt acuzat de fals!?Mi s-a spus la Politie ca pot solicita expertiza grafologica insa Politia nu are bani sa o faca si deci trebuie sa o fac eu pe cheltuiala mea.In caz contrar trebuie sa astept vreo 3-4 ani pana cand Politia poate sa faca aceasta expertiza grafologica.Intrebarea este daca este in avantajul meu sa astept acest timp de 3-4 ani.Unde sa solicit expertiza grafologica?La Politie?Daca da voi solicita aceste lucru la urmatoarea data cand ma vor chema la Politie.
Multumesc