Doresc sa prezint urmatoarea speta:
-am cumparat in urma cu un an o casa si terenul aferent acesteia
-mentionez faptul ca aceasta casa se afla intr-un cartier de alte 6 case contruite de aceeasi persoana
-vanzarea cumpararea s-a petrecut la notar dupa verificarea actelor si a documentelor referitoare la cadastru si intabulare
-eu am cumparat casa cu cash insa celelalte persoane au cumparat prin credit prima casa,ceea ce presupune ca actele au fost riguros verificate si de banci
-acum insa am constatat ca intreaga dezmembrare a terenului este facuta in oglinda si practic toate actele sunt facute "pe dos".Adica intabularea si cadastrul sunt facute in oglinda fata de situatia din teren.Am discutat cu cel care ne-a vandut casa insa el refuza sa coopereze spunand ca nu este treaba lui.Ce pot eu sa fac in acest caz?
Nu se poate anula contractul de vanzare cumpararte. Nu e suficient sa verificati doar inscrisurile in momentul cumpararii, ci sa verificati si situatia reala a imobilului ce se vinde, apoi sa treceti la incheierea actelor de vanzare cumparare.
Multumesc
problema este ca asa cum apare pe acte , nordul este incurcat cu sudul.Tot cadastru este facut in oglinda,ceea ce inseamna ca in teren eu am cumparat alta casa si alt teren.Problema este ca cel care are casa pe terenul conform actelor a cumparat-o prin credit imobiliar,deci in cazul in care nu plateste ratele la banca si banca ii ia casa,conform actelor banca o sa-mi ia mie casa.E ciudat acest lucru cum nici cei de la banca nu si-au dat seama de incurcatura di planul cadastral.Cine este responsabil pt aceasta gresala?Cei care au intocmit cadastrul sau cel de la care eu am cumparat?Care sunt pasii pentru a indrepta aceasta greseala?
Probabil, toţi beneficiarii acestei vânzări, dacă vor fi de acord, se va putea face rectificare de C. F amiabil, tot printr-o documentaţie cadastrală acceptată de către toţi, accept autentic la notariat. Respectivul care a executat această documentaţie ar trebui obligat să o refacă corespunzător situaţiei din contractele de v.c, altfel , puteţi să-i spuneţi că vă veţi adresa OCPI pentru sancţionarea lui, ceeace nu cred că o să-i convină.
Cadastru
MonicaGuly
Buna ziua!
Intrebarea mea este:
In urma cu 22 de ani, am cumparat de la vecina din spatele casei, 50mp de teren. Nu am facut cadastru pe el pt ca pe vremea ... (vezi toată discuția)