avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Activitate doiarul

Activitate doiarul

Multumesc pentru raspuns, un simplu raspuns m-ar interesa.. nu vreau nici o despagubire. Sunt doar ofticat de cum merg treburile pe la noi: se trezeste orisicare ca ala e pamantul lui iar institutiile le tin partea, de frica sau din obligatie. Am auzit ceva zvonuri ca intradevar Dragnea ar avea ceva concesionat dar pt activitatea de decopertare, balastiera dar nici o treaba cu piscicultura. Deci tin mortis sa aflu un raspuns.
Buna ziua, pescuitul fiind una din pasiuniile mele in noiembrie m-au purtat cararile tocmai in Teleorman pe malul Dunarii. Vazandu-mi de activitatile mele in niste baltoace adiacente fluviului am fost abordat de niste "veri" mai tuciurii cu jeepuri inmatriculate pe Bulgaria cum ca ar fi baltile lor. Bineinteles ca nu au vrut sau nu au putut sa-mi dovedeasca cu vreo hartie ca ce sustin ei e si adevarat.
Odata ajuns acasa am trimis un mail celor de la ANPA in care i-am intrebat daca de la ei pot obtine un raspuns in legatura cu situatia actuala a unei balti. Raspunsul lor a fost ferm si a doua zi aveam o adresa in format pdf cu nr de inregistrare la ei si la Compartimentele Privatizare, Concesionare si respectiv Urmarire Contracte in care mi se spunea sa specific locatia si denumirea baltilor.
Le-am trimis toate datele de localizare a baltilor + o poza google earth cu locatia exacta, dar raspunsul lor nu a mai venit de vreo 60 de zile....
Acum o saptamana le-am trimis un mail in care ii anuntam ca au depasit termenul de raspuns la adresa respectiva si incalca O.G. nr.27/2002 art2 (1) dar se fac ca ploua in continuare...

Sunt pornit sa merg pana in panzele albe ca sa aflu un raspuns despre aceste balti caci nu sunt singurul patit. Am aflat ca indivizii ar fi angajati de catre un baron local care a pus stapanire pe tot ce misca in Teleorman.

Intrebare: ce pot face mai departe? cui ma mai pot adresa?

Multumesc!

O zi placuta!

Răspuns la discuția LOC PARCARE
Buna ziua, imi cer scuze ca postez aici dar cred ca e inutil deschiderea altui subiect pe aceiasi tema, multumesc

Locuiesc in sectorul 6 impreuna cu prietena mea. Putem inchiria un loc de parcare adp, daca masina este pe numele ei? apartamentul este pe numele meu iar adresa ei din buletin este cea unde a locuit impreuna cu parinti pana sa se mute la mine(sect 5). Trebuie sa o i-au in spatiu chiar si asa se poate rezolva ceva?
Răspuns la discuția Suprafata de teren aferent
adriantot a scris:

Cei 16,9 mp consemnati in actul de proprietate va sunt de folos. Apartamentul dumneavoastra ca si ale vecinilor din blocul dumneavoastra este construit pe o supafata de teren mai mare. Aceasta se imparte matematic tuturor apartamentelor in functie de suparafata utila a acestora si-asa s-a ajuns la cei 16,9 mp care sunt consemnati in actele dumneavoastra. Daca o sa adunati suprafetele trecute in actele fiecarui vecin din blocul dumneavoastra o sa rezulte intreaga suparafat de teren pe care este construit blocul incluzand in aceasta si o suprafata in jurul blocului de 90 centimetri de la perete.


Va multumesc pt raspunsuri tuturor, chiar eram nelamurit ce inseamna Spatiu de teren aferent

Sarbatori fericite!!!
Răspuns la discuția Suprafata de teren aferent
Am inteles... dar din moment ce sunt trecuti in cadastru cei 16,9mp asta inseamna ca platesc ceva impozit pt ei 1...2 lei sau cat o fi... si daca da, platesc niscai lei pt ei nu exista o forma legala sa ii pot folosi, ceva de genu sa nu mai platesc locul de parcare la adp ci aceia sa fie spatiul aferent, sau boxa de la subsol proprietate privata, sau 3 zambile in gradina blocului pe care sa le ud numai eu... etc

in cadastru la anexa 1 partea I:
observatii/ referinte
apartament compus din 2 camere, bucatarie, baie, vestibul, hol, suprafata de teren aferent este 16.9mp


am redactat intocmai cum scrie in cadastru.
Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80', apartament achizitionat de curand apar 16,9mp suprafata teren de aferent ...mai exact ce reprezinta acestia.. ma pot folosi in vreun fel de ei???

multumesc mult si Sarbatori Fericite tuturor!!
Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament in bucuresti, in cadastrul casei am trecuti 20mp spatiu aferent util, acest spatiu reprezinta boxa de la subsol. Astazi administratorul blocului mi-a spus ca zilele urmatoare va face un control in boxa sa vada daca sunt substante exlozive etc..Inrebarea mea: Il indreptateste ceva sa faca acest control pt ca vrea el, sau acest control trebuie facut in baza unui document, reprezentant al primariei, politiei, etc... Nu am nimic de ascuns dar ma gandesc ca scopul "vizitei" este altul, spatiul inchis fiind mai mare de 20m vrea sa vada exact ce e dincolo de usa, sau cine stie. Orim are drept de control atata timp cat boxa e trecuta in cadastru?
multumesc
In primul rand bine v-am gasit.

In ultima vreme ma tot apasa o problema si nu i-am gasit raspuns inca:

In 2008 am fost de sarbatori la tara, am petrecut acasa cu familia noaptea de craciun, noapte in care a avut loc un incident in discoteca locala. Dupa o un an de zile politia dintr-un orasel invecinat l-a citat pe cumnatul meu si inca 2 persoane (adevarat vinovate din auzite) acuzat ca ar fi luat parte la incident (o bataie mioritica, ca in discotecile rurale :D ) Bineinteles eu vazandul alaturi de noi toata noapte acasa, am dat fuga la politie cu inca o cunostiinta ce ne-a fost alaturi si am dat o declaratie cum ca a stat cu noi toata noaptea, pana acum 3 sapt au tot fost lunar la judecatorie, ba s-a amanat, ba nu se prezentau.....
De curad au angajat un alt avocat ce le-a vrut binele si i-a sfatuit sa recunoasca fapta ca scapa decat cu o amenda si nu mai alearga atat, nu mai cheltuie bani, timp... Doar ca judecatorul le-a dat 4 luni cu suspendare si de platit 6000 lei daune morale.
Eu daca am dat declaratia respectiva pot fi acuzat de marturie mincinoasa? Mentionez declaratia data a fost singura implicare in caz, nu am mai fost chemat la politie si nici nu am fost citat la judecatorie ca martor.

Multumesc